WAC Gemert Wedstrijd van de Week

GEMERT – Het bekerprogramma van WAC Gemert vordert, de laatste poulewedstrijden staan op het punt van beginnen. Deze week gaat de wedstrijd van de week tussen tweede klasser Opsteen/Sterken en eerste klasser JR Dakbedekkingen. Beide ploegen hebben hun eerste wedstrijd ruim verloren van Rauw & Gauw zodat deze wedstrijd in het teken staat van de tweede en derde plaats in poule E.

Coaches John van de Vossenberg en Leon van Mierlo zijn klaar met de tactische tips en hebben hun team klaar staan voor de aftrap. Beide teams gaan rustig van start en tasten elkaar af. De eerste 10 minuten zijn er geen echte grote kansen waar te nemen. JR Dakbedekkingen is gemiddeld wat jonger, maar daar heeft Opsteen/ Sterken geen boodschap aan. Zij zitten kort op de man en laten niets doorkomen. De eerste grote kans is voor Opsteen/ Sterken. Wesley van Wetten krijgt de bal voor zijn voeten, maar schiet recht op keeper Daan Manders van JR Dakbedekkingen. Hierna volgt de mooi moment aan de andere kant. Tim van der Vorst gaat door na goed samenspel. Keeper Henk Hoevenaars kijkt enigszins verrast door de plotselinge kans, maar ziet gelukkig de bal voorlangs gaan. De stand is nog 0-0, maar de wedstrijd komt los. Beide teams zien meer mogelijkheden en proberen een doelpunt te forceren. Dan breekt Wesley van Wetten de wedstrijd open. Hij wipt de bal over de vallende keeper Manders heen en maakt de 1-0 voor Opsteen/ Sterken. Twee opvallende momenten volgen hierna voor Hamza Hussin. In eerste instantie een mooie actie langs de lijn waarbij hij twee spelers voorbij gaat, maar even later moet hij twee minuten toekijken als gevolg van een groene kaart. Hierdoor heeft JR Dakbedekkingen een overtal-situatie. Hoe knap is het dat juist de tegenstander een doelpunt maakt. Het is wederom Wesley van Wetten, hij zorgt voor de 2-0. Als iedereen weer op het veld staat probeert Erik Klessens het nogmaals voor Opsteen/Sterken. Hij schiet de bal net naast het doel. JR Dakbedekkingen probeert met man en macht de aansluiting te vinden. En dat lukt. Joep van de Laar tikt de bal goed in, stand 2-1. Een minuut later zorgt Brian Rademakers voor een mooie assist op Thomas van Lierop. Hij brengt de stand weer in evenwicht. De spanning stijgt. Brian Rademakers blijft lastig te bespelen voor Opsteen/ Sterken. Hij zorgt al een paar keer voor gevaar. Mark Dinsbach probeert Rademakers nog tegen te houden, maar kan niet voorkomen dat de bal op de paal beland. Dit was de kans om de voorsprong te pakken. Een steekbal van Rademakers op Van de Vorst komt net niet aan. Keeper Hoevenaars doorziet het en komt goed uit zijn goal. Dan is het, met nog twee minuten op de klok, David van Sleeuwen die zorgt voor de 3-2 voorsprong voor Opsteen/Sterken. Zijn ploeg juicht volop, ze zijn duidelijk blij met deze voorsprong. Het lukt JR Dakbedekkingen niet meer op hier verandering in te brengen en hiermee pakt Opsteen/Sterken de tweede plaats in de poule. Volgende week volgen nog de beslissingswedstrijden voor de Grote of Kleine beker. Hierna zal de competitie voor het seizoen 2021-2022 van start gaan.

Uitslagen 7 oktober (beker)

John Habraken Timmerwerken – Vogels Metaalbewerking 5-4; Happy Boys 2 – van Dijk Groep/Manders Automa 3-3; TARS/Cafe Gij & Ik/GLM – Herman vd Boomen Schilderwerk 0-7; Bjorn Klokgieter Timmerwerken – Auto Mundi/@Harmse 9-0; Opsteen-Sterken – JR Dakbedekkingen 3-2; van Heugten Baddesign – School Tuiniers/v.Rooij Grasz 8-0; Rayen Timmerwerken – Machinehandel vd Biggelaar 0-8; Happy Boys 1 – Commanderij 1 0-13: Happy Boys 3 – Keurslager Danny Megens 9-1; EBikeaccu.nl – v. Schijndel Dakbedekkingen 2-3

Programma 14 oktober (beslissingswedstrijden beker)

Hal 1: 19.00 Happy Boys 3 – Martens Dakbedekkingen 2; 19.40 Herman vd Boomen Schilderwerken – Minn 10 Menswear/’t Ridderhof; 20.20 van Heugten Baddesign – vv VMW; 21.00 EBikeaccu.nl – John Habraken Timmerwerken
Winnaar naar grote beker/verliezer naar kleine beker
Hal 2: 19.00 Rayen Timmerwerken – Keurslager Danny Megens; 19.40 Auto Mundi/@Harmse – School Tuiniers/v.Rooij Graszoden; 20.20 TARS/Cafe Gij & Ik/GLM Vrijgeloot; 21.00 Happy Boys 1 Vrijgeloot
Winnaar naar kleine beker/verliezer uitgeschakeld. Bij gelijke stand géén verlenging, maar direct strafschoppen. Na afloop omstreeks 22.00 uur loting K.O-fase grote en kleine beker.

Team van de week is Opsteen/Sterken.

Foto's:


0