Welke iPhone 13 past het beste bij jou?

Zoals je gewend bent van Apple wordt een nieuwe iPhone geïntroduceerd in verschillende varianten. Dat geldt ook voor de iPhone toestellen van de nieuwste series 12 en 13. Zo kun je kiezen uit verschillende varianten van de iPhone 13. Het gaat dan niet alleen om de kleur, maar vooral ook om de hoeveelheid opslagruimte die je tot je beschikking hebt. De iPhone 13 wordt geleverd vanaf 128 GB opslag, een model met 64 GB is dus niet meer beschikbaar. Wel kun je kiezen voor nog meer opslag, want er is ook een iPhone met 256 of 512 GB opslagruimte.

Zijn er grote verschillen tussen de iPhone 13 en de iPhone 13?

Zoals je van Apple gewend bent hebben de ontwikkelaars ook bij het nieuwste model hun best gedaan om er toch weer de nodige verbeteringen in aan te brengen. Als je de iPhone 13 vergelijkt met de iPhone 12 dan zijn er een paar dingen die opvallen. Het uiterlijk van beide toestellen is vrijwel gelijk, beiden beschikken over een 601 inch super Retina XDR scherm. Ook het formaat en gewicht zijn praktisch hetzelfde. De verschillen zijn vooral te vinden ‘onder de motorkap’ in de vorm van een nog sneller besturingssysteem voor de iPhone 13. En dan zijn er natuurlijk nog kleine verschillen tussen de verschillende varianten van de iPhone 13.

Verschillen zitten in het formaat van het toestel

De iPhone 13 is leverbaar in verschillende uitvoeringen. Er is de iPhone 13, de iPhone 13 PRO, de iPhone 13 PRO MAX en de iPhone 13 Mini. De verschillen tussen deze modellen zitten in het formaat van het toestel. Zo heeft de iPhone 13 Mini een schermdiagonaal van 4,7 inch, de iPhone 13 PRO MAX heeft een scherm van 6,7 inch. Natuurlijk is het verleidelijk om voor het grootste scherm te kiezen. Maar bedenk dat een groter scherm ook een hogere prijs betekent. En als je je smartphone graag in je broekzak stopt of in je tas meeneemt dan is een kleiner formaat misschien wel wenselijk.

Hoeveel opslagruimte heb ik nodig?

Een minimale opslagcapaciteit van 128 GB lijkt gigantisch veel. Maar vergis je niet. Doordat de smartphones van vandaag over steeds betere camera’s beschikken worden ook de opnames beter van kwaliteit. Dat betekent dat een foto of video meer ruimte inneemt. Als je het leuk vindt om tijdens je vakantie honderden foto’s te maken heb je die opslagruimte dus echt wel nodig. Dat geldt ook als je regelmatig grappige filmpjes maakt als je op stap bent met je vrienden of als je kat gekke capriolen uithaalt en je die filmpjes graag wilt bewaren. En bedenk ook dat apps steeds meer ruimte in beslag nemen. Apps als Facebook en WhatsApp nemen veel ruimte in beslag, zeker als je in de populaire chat app de doorgestuurde foto’s en video’s allemaal wilt bewaren.

De iPhone 13 is leverbaar in verschillende kleuren

Zoals je gewend bent van Apple is ook de iPhone 13 beschikbaar in diverse kleuren. Je kunt kiezen uit zwart, roze, rood, blauw en wit. De iPhone 12 is overigens beschikbaar in meer kleuren, bij dit model kun je kiezen uit zwart, paars, rood, blauw, wit en groen. Overigens maakt de kleur van je toestel niet heel veel uit als je gebruik maakt van een beschermende cover, iets dat zeker aan te raden is. Hoewel de iPhone best tegen een stootje kan bescherm je je smartphone tegen krassen en andere schade door altijd een beschermhoesje te gebruiken.

Een iPhone 13 aanschaffen bij je abonnement

Als je je abonnement mag verlengen of als je voor het eerst een abonnement afsluit dan kun je kiezen tussen verschillende providers. Daar kun je dan weer kiezen tussen diverse opties. Sommige toestellen kun je bestellen met 0 euro bijbetaling, voor de duurdere modellen wordt meestal wel een bijbetaling gevraagd. De rest van het bedrag betaal je via het maandbedrag. Als je kiest voor een langere looptijd betaal je uiteraard minder per maand.

Als je van plan bent om de iPhone 13 te gaan kopen, denk dan goed na over je keuze. Vergelijk de verschillende modellen en bekijk de specificaties. Laat je eventueel adviseren als je het lastig vindt om zelf te kiezen. Voor welk model je ook gaat, het is best een investering en het is dus wel de bedoeling dat je geruime tijd plezier hebt van je smartphone. Het zou jammer zijn als je een model kiest en er na 3 maanden achter komt dat dit niet de juiste keuze was. Natuurlijk kun je je smartphone proberen door te verkopen of overleggen of je je abonnement bij je provider kunt aanpassen als je koos voor een abonnement inclusief toestel. Maar dit is altijd omslachtig en je schiet er financieel altijd bij in. Een goede, weloverwogen beslissing is dan ook waar je voor moet gaan.

Foto's:


A