25 november 2021

Voor ADO-fan Mayckel de Rozario is bekerduel met ‘zijn’ amateurclub v.v. Gemert lot uit de loterij

GEMERT – V.V. Gemert speelt op 14 december aanstaande in de KNVB-beker in en tegen eerstedivisieclub ADO Den Haag. Voor Mayckel de Rozario is het een speciale wedstrijd, want hij de Gemertenaar is groot fan van ADO Den Haag. “De kans dat je de lotto wint is groter.”

Bij binnenkomst is meteen duidelijk voor welke club Mayckel is. Onder zijn ADO Den Haag-vest draagt hij een groen-geel shirt waar hij enorm trots op is. “Dit is een shirt uit ‘90-’91, was ik al heel lang naar op zoek en op mijn verjaardag kreeg ik hem van mijn vrouw die hem op Marktplaats had gevonden.”

ADO Den Haag

Mayckel woont sinds zijn derde in Gemert, voetbal werd bij hem met de paplepel ingegoten. “Mijn ouders hebben meer dan 25 jaar een seizoenskaart bij PSV gehad. Natuurlijk ging ik dan ook vaak mee en leerde ik zo ook het supporterswereldje kennen. Toen ik vijfiten was ging ik naar Helmond Sport tegen ADO Den Haag. Ik kocht een kaartje voor het uitvak en leerde een groep fans uit Zoetermeer kennen. Na de wedstrijd tegen Helmond begon Den Haag aan de nacompetitie en via die groep kon ik daar terecht, dus kocht ik een passepartout en zo is het balletje gaan rollen.”

Pak

“In de beginjaren ging ik een aantal keer per seizoen, ik moest de trein pakken en dat was natuurlijk niet goedkoop. Vanaf mijn achttiende had ik een auto en kocht ik een seizoenskaart. Die heb ik nu nog steeds.” Tegenwoordig werkt Mayckel als voorzitter van de ondernemingsraad bij Jumbo Supermarkten, in het weekend is hij bezig met voetbal. “Ik loop heel de week in pak, doordeweeks in een normaal pak en zaterdag en zondag in een trainingspak.”

V.v. Gemert

Ondanks dat ADO Den Haag de grote sportieve liefde van Mayckel is, is er ook zeker plek voor V.V. Gemert in zijn hart. “Ik heb een groengeel hart met een zwartwitte rand eromheen. Ik ben in de E-tjes ingestroomd bij Gemert. In de senioren speelde ik in het achtste, een echt vriendenteam. Daarnaast heb ik ook nog een tijdje de jeugd en Dames 1 getraind. Verder kom ik nagenoeg iedere donderdag in de kantine. Als Den Haag niet speelt en ik heb niets in de agenda staan, ben ik altijd wel op het sportpark te vinden. Dus ik heb heel veel met Gemert. Dat maakt de wedstrijd echt uniek, de kans dat je de lotto wint is groter voor mijn gevoel.”

Bekerfinale

Ondanks dat een van beide clubs niet door zal bekeren, is Mayckel blij met de loting. “Ik zie het puur als win-win. Mijn allergrootste droom is nog steeds een beker finale mee te maken in de Kuip met 15.000 Hagenezen aan de ene kant en het liefst 15.000 Amsterdammers aan de andere. Die droom valt meestal in de eerste of tweede ronde in duigen en nu hebben we vanuit Den Haag perspectief om wat verder te komen dan de afgelopen jaren. Aan de andere kant als we moeten verliezen, dan verlies ik tegen niemand liever dan mijn amateurclubje.”

Publiek

Door corona is het twijfelachtige of er publiek welkom is, toch hoopt hij van wel. “Uiteindelijk is het zo als het met publiek zou zijn dan zit ik op de Den Haag-tribune, maar veel vrienden zullen waarschijnlijk in het uitvak zitten. Mocht het zonder publiek moeten dan hoop ik tegen die tijd dat ik bij het bestuur van Gemert een ingang heb om als tijdelijk bestuurslid mee te mogen naar de Hofstad.”

Reacties

Toen de loting bekend werd, had Mayckel een drukke avond. “Om half twee ’s nachts was ik nog aan het appen met mensen uit Gemert en Den Haag, echt heel veel reacties gehad. Ik was er pas ook bij toen Gemert tegen Quick won en dan komen er ook opmerkingen. Uiteindelijk is dat allemaal met een lach. Dat hoort ook bij voetbal en daar moet je tegen kunnen. Als Gemert hem zou winnen, wat in mijn ogen ook niet onmogelijk is, zou ik dat ook niet erg vinden. Voor de club hier zou het financieel aantrekkelijk zijn om een ronde verder te komen en daarnaast kunnen ze wederom een betaald voetbalclub bijschrijven waar ze van gewonnen hebben, maar mijn voorkeur gaat nu toch uit naar ADO Den Haag.”

Foto: Mayckel de Rozario kijkt uit naar de komende bekerronde.

Foto's:


0

Geef een reactie op dit bericht...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.