26 november 2021

Een verhaaltje voor een glimlach

Na deelname aan een schrijfworkshop voor korte verhalen, probeer ik korte verhaaltjes te schrijven met een onverwachte twist. Het zijn nog wat probeersels maar het is wel heel leuk om te doen. Ik zat een beetje vast in een column die niet wilde lukken dus ik dacht: waarom niet een kort verhaaltje?
Na een lange werkdag nestel ik me op de bank onder een dekentje, mijn teckelvriendin gaat zoals altijd lekker dicht tegen me aanliggen.

Ik zet de tv aan en zap wat maar er is niks wat me boeit en ik doezel langzaam weg. Langzaam wandel ik door de duinen naar de branding. Wat een heerlijke dag, de zon schijnt en het strand is op een enkele wandelaar na verlaten. Heerlijk!

Ik verheug me erop om samen met mijn teckelvriendin uren langs de zee te wandelen, af en toe stoppen we om een mooie schelp op te rapen en weg te springen voor de aanrollende golven. Op het strand staat een mooie rij palen die helemaal de zee inloopt. Een mooi plekje om wat foto’s te maken. Ik maak wat foto’s maar om een nog mooier effect te krijgen wurm ik me tussen twee van die palen. Een voorbijganger groet me vrolijk en wandelt verder. Het strand is verlaten. Dit worden prachtige foto’s.

Na enkele foto’s te hebben genomen wil ik mijn wandeling gaan vervolgen, ik probeer me weer tussen de palen uit te wormen maar het lukt niet, ik voel dat ik in paniek raak en kijk om me heen of er iemand is die me kan helpen?
Nee, het strand is verlaten.

Ik schreeuw zo hard als ik kan: “help, help” Dat hoort natuurlijk niemand. Ik wring en wring waardoor ik alleen maar vaster lijk komen te zitten.

Mijn voeten worden al nat van het opkomende water, ik voel het water spatten tegen mijn gezicht.Met een wild gebaar wrijf ik mijn gezicht droog en voel een warme tong. Als ik mijn ogen open doe kijk ik in de ogen van mijn teckelvriendin die mij geschrokken aankijkt.

Yvonne

Foto's:


0

Geef een reactie op dit bericht...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.