23 november 2021

Eerste lustrum sportief wandelen

GEMERT – Bij de Gemertse Atletiek Club (GAC) is sinds vijf jaar een groepje actief met ‘sportief wandelen’. Jeanne van Eupen-Stoks is deelnemer vanaf het eerste uur. Ze schreef een persoonlijk verslag over vijf jaar sportief wandelen bij GAC.

“Vijf jaar geleden stond er een stukje van de Gemertse Atletiek Club in het Gemerts Nieuwsblad waarin ze vroegen of er belangstelling was voor een nieuwe tak van de atletiek; sportief wandelen noemden ze de sport waar ze mee wilden starten. En de activiteiten zouden op donderdagmorgen plaats gaan vinden. Ik besloot meteen om me aan te melden hoewel ik niet goed wist wat ik me hierbij voor moest stellen. Ik was net gestopt met werken en vond het broodnodig om iets meer aan de conditie te doen. Lekker buiten sporten leek me wel wat.
Begin oktober 2016 startten we op met een groep van ongeveer 20 personen. Er bleek veel animo te zijn voor deze vorm van sport. In de loop van de tijd breidde de groep zich daarom flink uit. Al snel werd er ook een dinsdagavond groep gevormd. Inmiddels zijn we 5 jaar verder en bestaat de groep sportief wandelen uit 75 personen!! Iedere donderdagmorgen kom ik zelf nog steeds met veel plezier naar de trainingen die gegeven worden door onze vaste trainers Miriam Koppens en Hilde Rijkers. Complimenten voor hen! Telkens proberen ze weer een afwisselende training neer te zetten. Knap dat dit steeds weer lukt.Daarom, dank je wel Miriam en Hilde voor jullie enthousiaste leiding aan de trainingen en GAC gefeliciteerd met het eerste lustrum van deze Sportief Wandelgroep. Ik hoop er zelf nog héél mee door te kunnen gaan.”

Foto's:


0
  1. Mieke van Hout zegt:

    Mooi geschreven Jeanne. Ik ben er met 2 vriendinnen ook al vanaf het begin bij. Ik verheug me iedere donderdag weer op de training. Het is zo’n gezellige groep. We doen ook altijd flink ons best en de spelvormen die we na de conditietraining hebben,zijn altijd weer verrassend en leuk. Dank Hilde en Miriam voor iedere keer weer een fijne training.