10 november 2021

Gastenboek Hotel De Keizer gedocumenteerd

GEMERT – De naam De Keizer bestaat 190 jaar, en daarmee is de bedoelde horecaonderneming een van de oudste van Gemert. Het kende verschillende uitbaters, doch Ad Kruijssen maakte gedurende 43 jaar Hotel De Keizer bekend voor fijnproevers in heel Nederland. Daarvan getuigt het gastenboek, Jan Winkelmolen maakte er een tijdloos document van.

Door Bernard Janssen

Dat gastenboek had Ad na zijn afscheid in februari 2003 aan een van zijn stamgasten uitgeleend. Dat bleek geen slimme zet, want het ging van hand tot hand en niemand wist uiteindelijk wie het in bezit had of waar het was gebleven. Het heeft waarschijnlijk jarenlang ergens vergeten in een kast gestaan. Maar afgelopen voorjaar kreeg de rechtmatige eigenaar het weer in handen, dat moet een blij weerzien zijn geweest. Hoe bijzonder dit gastenboek is beseft men wanneer alle lovende commentaren worden gelezen. Tel daarbij op dat Kruijssen en Winkelmolen elkaar regelmatig treffen, dan is wat op maandag 15 november in de zaal van Brasserie De Keizer gepresenteerd wordt een kwestie van een optelsom. Het is opvallend dat zoveel bekende vips uit de televisie-, theater-, sport- en muziekwereld in dat gastenboek hun waardering hebben opgetekend voor het geboden hoge niveau van zowel restaurant als hotel. Daarin ligt zonder enige twijfel de horecakwaliteit van de familie Kruijssen ten grondslag, Ad kreeg die mee van zijn ouders die het bekende ‘Bos & Duin’ in Udenhout runden. Zoon Gerard, die de familietraditie in de horeca voortzet, nam het initiatief om dit unieke document in boekvorm mede te realiseren. De presentatielocatie van dit 17e boekje van Jan Winkelmolen is vanzelfsprekend, met dank aan de huidige uitbaters Frank Boekeler en Jan Wijn. Iedereen is van harte welkom, de zaal van De Keizer is open vanaf 13.30 uur. De presentatie op maandag 15 november is als altijd compleet met een PowerPoint presentatie en muziek. De toegang is gratis met de dan geldende corona voorschriften.

Ad Kruijssen.

Foto's:


0