17 november 2021

Gemert in topper en derby tegen UNA

GEMERT – De mooie maar ook zware wedstrijden volgen elkaar in rap tempo op voor Gemert. Na de gewonnen topper tegen O.S.S.’20 gaat de equipe van Reinald Boeren zondag op bezoek bij UNA. Uitgerekend de ploeg die zondag haar tweede plaats moest afstaan aan de zwartwitten.

UNA is afkomstig uit het voormalige dorp Zeelst in Veldhoven. De vereniging werd opgericht op 7 november 1929 als ONA. Deze naam werd op last van de kerk al snel veranderd in UNA, wat staat voor Uitspanning Na Arbeid.

UNA en Gemert zijn elkaar op allerlei niveaus gedurende vele jaren al veelvoudig tegengekomen. In de jaren 2010-2013 wisselde UNA tot tweemaal toe stuivertje met Gemert in de topklasse en de hoofdklasse. In 2013 promoveerden de Veldhovenaren via het kampioenschap naar de derde divisie. in 2016 plaatste UNA zich voor de nieuw te vormen tweede divisie om een jaar later weer terug te degraderen.

UNA wil altijd meedoen om de prijzen in de derde divisie, daarom zal de nederlaag in de topper tegen lijstaanvoerder OFC (2-0) ook hard zijn aangekomen bij de ploeg van trainer Harrie Gommans. Om te voorkomen dat de Zaankanters nog verder uit het zicht raken, zal UNA de punten graag in eigen huis willen houden tegen Gemert.

Het duel tegen UNA wordt voor onze zwartwitten weer een goede graadmeter om te kijken waar ze toe in staat zijn. Tot veel, is inmiddels wel duidelijk. Diep in november en de zwartwitten koesteren nog steeds hun ongeslagen status. Met de tweede plaats op de ranglijst als min of meer logisch gevolg.

Weet het Gemertse vlaggenschip ook deze lastige klip te omzeilen? Makkelijk zal het zeker niet worden, Gemert heeft het traditioneel altijd lastig in Veldhoven. Maar dat ze er klaar voor zijn staat als een paal boven water.

Aftrap in Veldhoven, waar opnieuw geen publiek welkom zal zijn, is om 14.30 uur.

Foto's:


0