23 november 2021

Gemertenaar Lucien Renette in tv-documentaire

GEMERT – De Gemertse violist Lucien Renette is tijdens het Oranjewoudfestival afgelopen zomer een aantal dagen gevolgd door de makers van het programma ‘Podium Witteman’.

Tijdens deze opnames worden vijf jonge veelbelovende musici gevolgd die, ter voorbereiding op een concert, diversen workshops volgen bij musici die hun sporen inmiddels al hebben verdient in de muziek. Rode draad tijdens de workshops is ‘improvisatie’. Het doel is te werken naar een concert waarin de jonge muzikanten een compositie spelen die speciaal voor deze gelegenheid is gecomponeerd door Rembrandt Frerichs. De documentaire bij ‘Podium Witteman Extra’ word uitgezonden op zondag 28 november op NPO 2 extra (kanaal 222 of 88) om 19.15 uur. Voorafgaand zal de componist te gast zijn bij ‘Podium Witteman’ op NPO 2.

Foto's:


0

Geef een reactie op dit bericht...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.