22 november 2021

Handel laat koploper peentjes zweten

HANDEL – De tegenstander voor Handel van afgelopen zondagmiddag, Excellent, is de competitie uitstekend begonnen. Niet voor niets prijkt de ploeg uit Oploo helemaal bovenaan de ranglijst. Een mooie uitdaging dus voor de blauwhemden die bij de koploper op visite gingen.

Sfeerloos was het, bij gebrek aan publiek, rondom het veld. Een groot contrast met de vertoning binnen de omheining. De mannen in de wei hadden er zin in. In een hoog tempo vloog het spel op en neer in de beginfase. Met overtuiging liet Handel merken weinig ontzag te hebben voor de trotse lijstaanvoerder. Toch was, met uiterste inspanning, de teen van Giel Bos nodig om het Handelse doel schoon te houden. Langzaam maar zeker bouwden de blauw-witten aan een overwicht en greep het Excellent bij de strot. Met een machtige rush stak aanvoerder Peter van den Bosch het hele veld over. Zijn schot kon op het nippertje worden gedwarsboomd. Ook pogingen van Teun Graat en Balder van Osch werden gesmoord.
Aan de overkant werd Handel bijna verrast door Sven van Gelder. Zijn verraderlijke schuiver kon nog net tot hoekschop worden verwerkt.
Steeds nadrukkelijker rammelde Handel aan de poort. Vaak stond Teun Graat, die overal aanspeelbaar was, aan de basis. Alleen de afronding was telkens net niet overtuigend genoeg. Op slag van rust leken de blauwhemden toch hun verdiende voorsprong te pakken. Een prachtige voorzet van Thijs Fonken werd vlak voor het doel door Balder van Osch ineens op de pantoffel genomen. Maar met een geweldige reflex bedierf keeper Niek Verhoeven Handels feestje.
De blauwhemden waren heer en meester de tweede helft. Steeds nadrukkelijker werd op de Oploose muur gebeukt. De lijstaanvoerder kwam er nauwelijks nog een te pas. Behalve dan in de 70ste minuut, toen Sven van Gelder zijn vrijheid leek te gaan verzilveren. Een even uitstekende, als risicovolle tackle van Peter van den Bosch bracht redding.
Handel domineerde en bij balverlies werd met veel passie het leer onmiddellijk weer heroverd. Jeffrey Driessen en Balder van Osch kregen kansen. Twee maal werd een weg gebokste bal uit een corner vanaf een meter of zestien, door Giel Bos en Balder van Osch, ineens op de slof genomen. Beide keren scheelde het een haartje. Teun Graat had, buitenkant voet, iets subtiels in gedachten. Weer net niet. Met kunst en vliegwerk weigerde de koploper te buigen. Legio mogelijkheden, maar het netje laten bollen zat er niet in deze middag. En daarmee kregen de Eikenwallers helaas geen loon naar werken. Maar dat een 0-0 wedstrijd desondanks boeiend kan zijn, werd deze middag maar weer eens bewezen. Op het vertoonde energieke spel kunnen de blauwhemden trots zijn. Hopelijk lukt het om volgende week met dezelfde passie EGS ’20 te bestrijden. De wedstrijd in Escharen begint om 14:30 uur.

Teun Graat speelde een sterke wedstrijd. (archieffoto)

Foto's:


0

Geef een reactie op dit bericht...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.