24 november 2021

Kinderen De Kastanjelaar planten 600 bloembollen

MILHEEZE – Leerlingen van KC De Kastanjelaar uit Milheeze hebben bloembollen geplant in de eigen schooltuin. De bloembollen zijn afkomstig van Bulbs4Kids, een organisatie die kinderen laagdrempelig kennis laat maken met bloembollen en de natuur. Wanneer de tulpen, krokussen, narcissen en blauwe druifjes vanaf het vroege voorjaar bloeien, moet de schooltuin één en al kleur zijn.

KC De Kastanjelaar heeft zich afgelopen voorjaar aangemeld voor het ontvangen van een bloembollenpakket. Hiermee doet KC De Kastanjelaar, net als 449 andere klassen in Nederland, 800 klassen in Duitsland, 400 klassen in Engeland, 350 klassen in Frankrijk, 150 klassen in Canada en 100 klassen in Zweden mee aan de campagne Bulbs4Kids. Met de 600 bloembollen die in elk pakket zitten, betekent dit dat er ruim 1,3 miljoen bloembollen in schooltuinen worden geplant.
Steeds meer onderzoeken bevestigen de positieve invloed van natuur op de gezondheid. Spelen in en met een natuurlijke omgeving draagt bij aan een evenwichtige en gezonde ontwikkeling van kinderen. Het maakt kinderen creatiever, slimmer én fitter. Alleen is de afstand tussen mens en natuur door de verstedelijking nog nooit zo groot geweest als nu. Voor Bulbs4Kids is dit de reden om 2.250 gratis Bulbs4Kids-pakketten aan te bieden aan basisscholen in Nederland, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Canada en Zweden, zodat kinderen samen met hun klasgenoten bloembollen kunnen ontdekken. Bulbs4Kids is een initiatief van iBulb, de promotieorganisatie van Royal Anthos. Het doel is om via wereldwijde PR en advertentiecampagnes het gebruik van bloembollen, bolbloemen en bol-op-pot internationaal te stimuleren.

Foto's:


0

Geef een reactie op dit bericht...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.