24 november 2021

Let op deze nieuwe regel als je een pup koopt

Sinds de corona crisis hebben steeds meer mensen een hond. Er zijn tijden geweest dat prijzen voor pups de pan uit rezen en er zelfs als je bereid was de hoofdprijs te betalen er bijna niet aan een pup te komen was.

Een heel gunstig klimaat voor kwaadwillende puppy verkopers dus, die geld boven dierenwelzijn plaatsen.Er werden bijvoorbeeld opeens massa’s pups uit puppyfarms in het buitenland geïmporteerd. Naast zielig is dat ook nog eens heel gevaarlijk, want een groot deel had niet de benodigde vaccinaties waardoor je niet alleen pups maar ook ziekten over de grens haalt.

Daarom is de overheid met strengere regels voor het registreren van honden gekomen die vanaf 1 november gelden(bron).Vanaf november moet je goed opletten bij het kopen van een puppy; alleen een chippen registratie is niet meer voldoende, de pup moet nu ook een europees dierenpaspoort hebben. Het voordeel hiervan is dat je bij aankoop meer over de pup weet, je kunt bijvoorbeeld controleren wie de moeder is en of de pup echt ingeënt is. Het is heel belangrijk om na te gaan of jouw pup echt goed gefokt en grootgebracht wordt, de nieuwe regels helpen je hier dus een handje bij.

Met alleen ‘een gezonde hond’ ben je er nog nog niet, let ook goed op dat je een hond uitkiest die bij je past. Een deel van het karakter wordt natuurlijk bepaald door zijn opvoeding, maar ook het ras is erg belangrijk. Zo heb je rassen waarvan de honden energie voor tien hebben en het liefst de hele dag met je bezig zijn en rassen met honden die het heerlijk vinden om de hele dag op de bank te hangen. Verdiep je daarom goed in de verschillende hondenrassen voordat je een pup kiest. Om te voorkomen dat je door de rassen het bos niet meer ziet is een goed begin om te bepalen wat voor formaat hond je ongeveer zoekt. Let wel op dat hier meer dan uiterlijk bij hoort. Zo zijn honden van de grote hondenrassen vaak rustiger dan van kleine hondenrassen. Wil je er nog omheen kunnen lopen in de kamer maar toch een enigszins rustige hond, dan kom je vaak bij honden van gemiddelde grote uit. Het is dus niet voor niets dat je deze zo veel ziet.

Zodra je weet welk formaat je ongeveer zoekt heb je al veel minder rassen over en kan je bepalen of er een goede match voor jou tussen zit, of een leuk mixje natuurlijk.

Foto's:


P

Geef een reactie op dit bericht...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.