22 november 2021

MVC laat zich verrassen

DE MORTEL – MVC heeft het betere van het spel niet tot uitdrukking kunnen brengen in een overwinning. Tegen het lager geklasseerde VCO (’t Oventje) uit Zeeland heeft De Mortel zondag de mogelijkheid laten liggen om volop mee te doen voor de eerste periode titel.

MVC was gewaarschuwd door de goede uitslagen van de laatste weken van deze tegenstander maar liep na een kwartier al tegen aan achterstand aan. Een handsbal binnen het strafschopgebied bij De Mortel leverde voor de gasten een strafschop op. Die werd nog bijna gestopt door Youp Spoormakers maar alsnog binnengewerkt: 0-1. MVC schakelde na deze domper een tandje bij en zorgde er voor dat de bezoekers vastgezet werden op de eigen helft. De geel-zwarten hadden een overwicht maar konden dit nog niet uitdrukken in een doelpunt. Gelukkig voor MVC kreeg men nog voor het rustsignaal loon naar werken. Ronald Adriaans speelde zich goed vrij en gaf de bal voor het vijandige doel waar Thijs van Mierlo ter plekke was om het leer binnen te koppen: 1-1. Wie dacht dat MVC de wedstrijd in de tweede helft naar zich toe zou trekken kwam bedrogen uit. Want VCO zorgde ervoor dat men bij MVC achterin op zijn hoede moest blijven. In de 58ste minuut was er slordig balverlies bij de Mortel wat meteen werd afgestraft door de bezoekers. Die werkten de bal vanaf de tweede lijn binnen en namen zo een 1-2 voorsprong. Het laatste kwartier was het voor MVC pompen of verzuipen en werden er nog diverse kansen gecreëerd voor de gelijkmaker. Uit een vrije trap kopte Nick Brouwers de bal door naar Rick Verbakel maar de doelpaal voorkwam de 2-2. Ook aanvoerder Dirk Figee zag zijn inzet van de doellijn gehaald worden, waardoor de mannen van Mischa Werdens verrassend onderuit gingen.

Thijs van Mierlo (MVC) zet twee tegenstanders op het verkeerde been.

Foto's:


0

Geef een reactie op dit bericht...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.