09 november 2021

Overstappen van zorgverzekering? Hier moet je op letten!

Overstappen naar een nieuwe zorgverzekering hoeft niet moeilijk te zijn, sterker nog het is heel simpel. Je kiest de verzekering uit, je vult je gegevens in en de nieuwe verzekeraar regelt de rest. Het overstappen an sich is dus geen tijdrovende klus. Waar iets meer tijd in gaat zitten, is het vergelijken van alle verzekeringen. Hoe vind je bijvoorbeeld de voordeligste verzekering? Gelukkig bestaan daar handige tools voor. Via goedkoopste zorgverzekering 2022, vindt u bijvoorbeeld een overzicht van de goedkoopste verzekeringen van dit moment.

Waar moet je op letten?

Het is belangrijk om voor jezelf te weten wat je nodig hebt van je verzekering. Ga je bijvoorbeeld regelmatig naar de tandarts voor niet alleen het onderhoud? Dan is het aan te raden een aanvullend pakket aan te vragen. Heb je eigenlijk nooit aanvullende zorg nodig? Het is dan aantrekkelijk om voor een simpel en voordelig zorgpakket te kiezen. Ook hier kun je de goedkoopste zorgverzekering vinden.

Voordat je aan je zoektocht naar de juiste zorgverzekering begint, zou je eens met het samenstellen van je wensen kunnen beginnen. Wat denk je het aankomende jaar nodig te hebben? Houd daarbij rekening met het feit dat iedere fase in het leven andere zorg behoeft. Het kan bijvoorbeeld nuttig zijn om alvast rekening te houden met kraamzorg als jij en je partner een baby verwachten. Of bijvoorbeeld die gehoorapparatuur die niet nog veel langer op zich kan laten wachten. Het is dus raadzaam goed te weten wat je wilt en wat je nodig hebt. Gebruik vervolgens de zeer makkelijke tool om verzekeringen te vergelijken en voor je het weet rolt daar een perfect op maat gemaakte verzekering voor jou uit.

Wat vergoedt de basisverzekering?

Wat er in het basispakket aangeboden wordt, bepaalt de overheid. Kosten voor zorg vanuit een huisarts, een psychiater, een ziekenhuis of apotheek worden bijvoorbeeld standaard gedekt vanuit de basisverzekering. Mocht je bijvoorbeeld interesse krijgen in alternatieve zorg, dan zul je een aanvullende verzekering moeten afsluiten. Ook het afsluiten van een aanvullende verzekering is zo gebeurd. Samenvattend: bedenk wat je nodig hebt, wat je in de toekomst wil en raadpleeg daarna de handige tools waarmee in een paar klikken duidelijk wordt welke verzekering het beste bij jouw wensen past.

Foto's:


F