18 december 2021

Al veertig jaar Mignon

GEMERT – Op dinsdag 7 december was het precies 40 jaar geleden dat vrouwenkoor Mignon werd opgericht. Met veel enthousiasme werd jaren geleden al een start gemaakt om alle festiviteiten te plannen om dit mooie robijnen jubileum te vieren. Maar ook voor Mignon verliep het allemaal anders. Toch is deze dag niet geheel in stilte voorbij gegaan.

Een van de grondleggers van dit kleurrijke koor, Henriëtte van den Elsen, is in de bloemetjes gezet. Henriëtte is nog steeds de penningmeester en zingt met haar alt-stem nog altijd in het koor. Het idee om een vrouwenkoor op te richten is in 1981 ontstaan tijdens een reünie van oud-leden van het voormalige kinder- en jongerenkoor De Vuurvinken. De naam was snel gekozen; Mignon, wat lief in het Frans betekent. Er werd rondom het jubileum nog een lid in de bloemetjes gezet. Ans Slits is al 40 jaar lid van het koor. De feestcommissie van het veertigjarige jubileum had voor alle leden, dirigent Alex Rutten en pianist Wilbert Kivits een flesje champagne afgeleverd zodat ze samen, maar toch in huislijke kringen, konden toasten op het veertigjarig jubileum. Op het ‘koorappje’ werden vele berichtjes en foto’s gedeeld en zo werd deze bijzondere dag toch digitaal samen gevierd. De vrouwen blijven doen waar ze goed in zijn en dat is zingen, beloven ze: “In 2022 gaat Mignon weer van zich laten horen, op naar de 50!”

Henriëtte van den Elsen.

Foto's:


0