21 december 2021

Bibliotheek blijft open

GEMERT – Nederland is in lockdown. Wist u dat de bibliotheek wel open is? Tijdens de bemande uren én online. Goed nieuws voor iedereen die graag in de bibliotheek verblijft en tussen de boeken snuffelt. Ook is de bibliotheek open voor hulp bij vragen rondom corona. Vragen over het aanmaken van de QR-code of om online een afspraak te maken voor een boosterprik. De bibliotheek helpt verder. De hulp is gratis en u hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

Voor de accommodaties waarin de bibliotheken gevestigd zijn, gelden andere maatregelen. Daarom is Bibliotheek De Lage Beemden tot en met vrijdag 14 januari alleen open tijdens de bemande uren. Bibliotheek Lieshout is daarop een uitzondering; deze vestiging is gesloten van 21 december t/m 8 januari in verband met de verbouwing.

De activiteiten en cursussen in de bibliotheek gaan niet door. Hierbij worden de richtlijnen van de overheid gevolgd. Toch is er de komende weken genoeg te doen bij de bibliotheek. Kinderen van 2 tot 8 jaar kunnen de hele kerstvakantie meedoen met de BuitenBingo. De gratis bingokaart is af te halen in de bibliotheek of thuis te downloaden. Op vrijdag 7 januari is de PeuterBieb Online, waar peuters naar verhaaltjes luisteren, zingen en muziek maken. Meedoen aan PeuterBieb Online kan thuis via Zoom. Iedereen die in de kerstvakantie naar de bibliotheek komt kan een wens, tip of idee in de kerstboom hangen. Een wens voor de bibliotheek of om iemand een hart onder de riem te steken in deze uitzonderlijke tijden. Onder de boom ligt voor iedereen die een wens ophangt een boek klaar om mee te nemen naar huis. De actuele openingstijden en meer informatie over deze activiteiten zijn te vinden op www.bibliotheeklagebeemden.nl