13 december 2021

Debutant BC Gemert jeugdkampioen

GEMERT – Zondag speelde Gemert 2 van Badminton Club Gemert de laatste wedstrijd van de eerste helft van de HBB-competitie. Alle voorgaande wedstrijden had het team al gewonnen, nu moest de grootste concurrent Mixed 2 ook nog verslagen worden.

Helaas moest Gemert deze zondag drie spelers missen vanwege blessures; Sophie Hovestad, Wiebe de Vries, en Max Ruis. Het zou dus een extra zware dobber worden. En dat bleek ook wel.
De twee gemengddubbelpartijen werden nipt gewonnen; Remon Wijnen met Quinty Wismans pakten de eerste met 21-11 en 21-19. Thijs Ruis met Nikki Ermers maakten er een driesetter van: 21-11, 20-22, 21-19. De dames- en herendubbel werden hierna vrij vlot gewonnen. Thijs Ruis was de eerste die moest buigen voor Mixed; Tim Boelens won met 21-14 en 21-19. Remon Wijnen kon het ook niet bolwerken in zijn herensingle, met 15-21 en 8-21 verloor hij van Sven Gordijn. Aan de dames dus de opdracht om minimaal één van de twee enkelpartijen te winnen. Quinty Wismans bracht met 21-11 en 21-12 tegen Floor Brans het beslissende punt binnen (tussenstand 5-2). Last but nog least, Nikki Ermers tegen Liam Wasser. Ook weer een spannende partij die gelijk op ging, en uiteindelijk nipt naar de tegenstanders van BC Gemert ging. Eindstand aldus 5-3. En dus was het Gemertse team kampioen in de G-klasse. Een superknappe prestatie van Gemert 2. Het eerste competitieseizoen voor dit team en dan meteen kampioen worden. De coaches Bas Ruis en Rob Wismans zijn dan ook trots op hen en kijken uit naar de tweede helft.

Thijs Ruis.

Foto's:


0