14 december 2021

Kerstconcert Sint Lucia gaat niet door

DE MORTEL – Graag had Fanfare St. Lucia uit De Mortel 2021 afgesloten met een mooi en sfeervol kerstconcert op zondagavond 19 december. Maar door alle coronamaatregelen kan dit geen doorgang vinden.

“De repetities liggen weer stil waardoor er geen goede voorbereiding mogelijk is”, zegt St. Lucia. Aan het concert zouden naast het fanfare-orkest, de slagwerkgroep en de jeugdslagwerkgroep ook opleidingsorkest 4Fun en de blokfluitgroep deelnemen. Op de agenda van dit concert stond verder ook de schenking door de Club van 100 en de trekking van enkele prijzen onder de donateurs van St. Lucia. Hier zal op een later moment aandacht aan geschonken worden.
De laatste twee jaren waren ook voor St. Lucia heel bijzonder, zegt de muziekvereniging: “Door alle maatregelen zijn er periodes geweest waarin de vereniging noodgedwongen haar activiteiten moest staken. Toch zijn er in 2021 nog enkele hoogtepunten te noemen. In juli mochten we onder mooie weersomstandigheden een zomerconcert geven in de prachtige pastorietuin. Vele bezoekers konden na lange tijd weer eens genieten van de Fanfare samen met opleidingsorkest 4Fun. Na de zomer was het dit jaar op zaterdag 25 september de beurt aan St. Lucia om de Veteranendag van Gemert-Bakel op te luisteren. Gelukkig mocht de vereniging ook nog haar, maar liefst 8, jubilarissen van 2020-2021 huldigen tijdens haar concert op zondag 7 november. Fijn was het ook dat de intocht van Sinterklaas door de Mortelse straten begeleid kon worden door St. Lucia op 21 november.”
De Mortelse fanfare hoopt de draad snel weer op te pakken en belangstellenden te kunnen verwelkomen bij een eerstvolgend concert, besluit ze het bericht: “Voor nu wenst St. Lucia iedereen alvast heel fijne feestdagen en een muzikaal en vooral gezond 2022!” (Foto: Randy vd Poel)

Foto's:


0