20 december 2021

Prima resultaat Luc Scheepers op WK kart in Bahrein

BAHREIN – Gemertenaar Luc Scheepers heeft tijdens de finale race op zijn eerste WK karten in de BirelART met Rotax Max DD2 krachtbron een mooie 27ste plek weten te scoren. Hiermee heeft hij aangetoond zich ruim te kunnen meten aan de snelheid van de 72 beste karters ter wereld.

De week begon met 7 vrije trainingen in deze zwaarste Rotax klasse. Diverse afstellingen werden ‘s middags, maar ook in de avond onder kunstlicht uitgeprobeerd. Waardevolle data werd verzameld, ook voor teamgenoot Martijn van Leeuwen, die uiteindelijk wereldkampioen is geworden.
De kwalificatie was ietwat teleurstellend met een 21ste tijd van de 36. Luc wist zich echter terug te vechten in zijn beste heat tot P11, en in de andere heats tot P16 en P22. De verworven pre-finale positie P16 gaf uitzicht op de felbegeerde doelstelling om de finale te halen, en dat lukte; een startpositie 30 tijdens de finale.
Op de afsluitende finale-dag op het uitdagende Bahrain International Karting Circuit wist Luc zich naar positie 19 te knokken door middel van enkele zware middenveld duellen. De tweede helft van de 21 ronden tellende finale was iets minder succesvol, na een sandwich in de hairpin; Al deze wereldtoppers zijn stuk voor stuk gretig om de beste klassering neer te zetten: voor Luc aan de finish P27. Luc kijkt terug op alweer een heel goed kart jaar, en sluit moe en zeer voldaan het jaar af.

Luc Scheepers op de strartgrid van de finale, samen met monteur.

Foto's:


0