11 januari 2022

Even geen vol gas voor Jeffrey Otten

DE MORTEL – Even geen vol gas voor Jeffrey Otten. Aandrijvingsproblemen en lekke banden speelden de Mortelse buggyrijder en zijn navigator Nicky Zoontjens parten in stage 8 en 9 van Dakar 2022.
“Stage 8 was weer een echte Dakar dag”, zegt Otten.  “Onderweg naar de start hoorde we een gek geluid. We zijn toen gestopt, maar niks geks gevonden. Toen we begonnen aan de rit werd het geluid steeds erger. Wederom was er niks te zien. Uiteindelijk bleek het een aandrijvingsprobleem te zijn. Ik schakelde de 4wd uit en dat het geluid was weg. We moesten toen de zwaarste duinen van de Dakar in tweewielaandrijving. Gelukkig kwamen we maar een keer vast te staan. Met de stops erbij, verloren we ongeveer twintig minuten, maar het resultaat was met een achttiende plek goed.”
Stage 9
“Binnen de eerste 40 kilometer van stage 9 reden we twee keer lek. We moesten  de proef heel rustig rijden, omdat we maar twee reservebanden bij ons hadden. Het was meer trail dan rally vandaag. Ik vond er daarom niet zoveel aan en kijk uit naar de volgende etappe.

Foto's:


UUUUUUUUJ