13 januari 2022

Goede voornemens

Dan is het 2022 en pakken we de draad weer op. Maar hoe, dat is nog even spannend. Eerst met de persconferentie van aanstaande vrijdag. We waren weer even nieuws, omdat we de relatief hoogst, stijgende besmettingspercentage hadden. Vervelend, vooral voor diegenen die aan huis zijn gekluisterd. Dan moet dat draadje oppakken maar even worden uitgesteld. Het is niet anders. Net als u allen word ik er wel een beetje onrustig van. De booster heb ik al gekregen. Ik hoop dat die ook het effect heeft dat we met zijn allen weer dingen met elkaar kunnen doen, te beginnen met sporten.

Ik was net voor alle goede voornemens weer begonnen met zwemmen. Na vier jaar wilde ik ook die draad weer eens oppakken. Ik had net mijn eerste baantjes getrokken toen het bericht kwam: stoppen. Ik zag wat aangenomen moties voorbijkomen uit de Tweede Kamer, die opriepen om “sporten en bewegen zo spoedig mogelijk toe te voegen aan de lijst van essentiële sectoren”. Nu heb ik zelf in de Kamer gezeten en kan het woord ‘spoedig’ meerdere betekenissen hebben. Voor mij is spoedig zo snel mogelijk en in ieder geval niet over maanden. Wanneer zo’n motie wordt aangenomen, mogen we er toch vanuit gaan dat er ook iets mee gedaan wordt. Ik ondersteun dit volledig. Niet zo zeer voor mijn eigen baantjes, die had ik al een hele tijd niet getrokken. Maar wel voor al die andere jonge en oudere mensen die een groot deel van hun fysieke en sociale leven rond gezondheid en bewegen hebben opgebouwd.

Dus als het aan mij ligt, gaan we allemaal met terugwerkende kracht straks die goede voornemens, die we normaal gesproken op 1 januari uitspreken en laten ingaan, uitstellen naar het eerste mogelijke moment dat er aan zit te komen. Of vanuit de versoepelingen of vanuit de aangenomen motie in de Tweede Kamer. En tot die tijd? Is het duimen. Niet duimendraaien! Want al zijn de besmettingscijfers in onze gemeente relatief hoog, het aantal ziekenhuisopnames daalt op dit moment en dat is bemoedigend. Dus we pakken de draad weer op en gaan vol goede moed met elkaar 2022 in.

Burgemeester Michiel van Veen

Foto's:


0