03 januari 2022

Hoe vind je de beste televisie van dit moment?

Een televisie is een fijne manier om te ontspannen. Je bekijkt de beste series en films, gewoon vanuit je eigen huis. Als je een nieuwe televisie wilt gaan kopen dan is het goed om te weten waar je de beste televisie van dit moment kunt vinden. Dit artikel voorziet je van de nodige tips!

 

De grootte van de beste televisie

Wist je dat onder meer je zitplek bepalend is voor de plaatsing van je nieuwe televisie? Als de kijkafstand groot is, dan is ook de keuze voor een grotere televisie verstandig. Je kunt dit thuis eenvoudig meten door de volgende stappen toe te passen: Meet de afstand tussen je zitplek en de plek waar de televisie komt te staan. Dit aantal deel je vervolgens door 2,4. Op deze manier kun je uitrekenen wat het beelddiagonaal ongeveer zou moeten zijn. De inches kun je berekenen door de gemeten afstand door 6 te delen.

 

Televisies zijn daarnaast in vele formaten verkrijgbaar. Dit zijn zowel kleine maten, waaronder 32 inch (81cm), of een wat grotere maat, zoals de 55 inch tv. Een 55 inch tv heeft een formaat van maar liefst 140 cm en dit staat garant voor veel kijkplezier. Benieuwd naar de beste 55 inch tv van dit moment? Neem dan een kijkje op Kopenvergelijken.nl.

 

Diverse soorten televisies

Door de vele diverse soorten televisies kan het een hele opgave zijn om de juiste te vinden. Kopenvergelijken.nl maakt deze taak een stuk gemakkelijker en laat je de beste televisies van dit moment zien. Daarnaast kun je hier eveneens andere elektronica producten vinden. Televisies worden onder meer onderverdeeld in grootte, maar ook het kwaliteitsniveau van het scherm. Op basis van het scherm kun je deze televisies vinden:

 

LCD TV: LCD schermen zijn geruime tijd de standaard geweest, tegelijk met de plasma schermen. Plasmaschermen zie je overigens niet vaak meer. LCD-televisies zijn vaak voordelig in aanschaf en doorgaans iets kleiner van formaat.

 

LED TV: LED televisies gebruiken LED lampjes als voornaamste lichtbron, er zijn echter merken verkrijgbaar waarbij gebruik gemaakt wordt van backlight. Wist je dat een LED televisie als het ware een nieuwe versie van van de LCD televisie is? Het verschil zit hem in de wijze waarop het paneel wordt verlicht.

 

OLED TV: Wist je dat OLED-technologie een uitvinding van het merk LG is? OLED wordt ook veel gebruikt voor smartphones. OLED heeft een groot voordeel ten opzichte van LED, omdat OLED diepe en zwarte waarden weergeeft.

 

QLED TV: Tenslotte zijn er nog de QLED schermen. Deze zijn ontwikkeld door het merk Samsung. QLED is een combinatie van LED technologie samen met quantum dot technologie. Kleuren worden op een mooie en heldere manier weergegeven.

Foto's:


U