12 januari 2022

Hof van Gemert vanaf vandaag in de verkoop

GEMERT – Negentien grondgebonden woningen komen te staan op het terrein naast Fitlandin Gemert. De verkoop van deze bijzondere centrumlocatie start vandaag. Het plan voorziet verder in twaalf appartementen. Deze gaan in een latere fase in de verhuur.

Hof van Gemert, een passende naam bij dit mooie plan. Met negentien grondgebonden woningen in een fraaie eigentijdse stijl, waaronder acht hoekwoningen en twee luxe patiowoningen. De prijzen gaan vanaf 295.000,- euro kosten koper. De woningen worden gebouwd op het terrein naast Fitland. Dat is een unieke, historische plek: dicht bij het centrum en de sportvelden. Een plek waar veel mensen uit Gemert herinneringen hebben gemaakt in het buitenzwembad dat daar was gevestigd.

Bouw door familiebedrijf Versteegden

Het project komt uit de koker van Molenbroek B.V. Hierin zijn twee Erpse bedrijven verenigd. Vast & Goed, dat onder andere vastgoedprojecten ontwikkelt, en Bouwbedrijf Versteegden. Die laatste is een familiebedrijf dat al meer dan dertig jaar in het ontwikkelen en bouwen van wijken, woningen en panden actief is, met name in de regio tussen Tilburg, Nijmegen en Eindhoven.

‘Een prachtig plan’

In 2019 werd Molenbroek B.V. eigenaar van het terrein en sportcomplex. Dat complex is volledig gerenoveerd en bestaat uit een zwembad, sport accommodatie, padelbanen en een fysio praktijk. Inmiddels zijn de bestemmingsplannen van het terrein gewijzigd, heeft overleg plaatsgevonden met omwonenden en kan het plan Hof van Gemert van start. “Erg blij mee”, vertelt Kelly Versteegden namens het Bouwbedrijf. “De architect heeft er naar ons idee een prachtig plan van gemaakt. Eentje met een heel eigen identiteit, dat tegelijkertijd mooi opgaat in de groenstructuur. Het is eigentijds, maar dorps. Zoals dat past bij Gemert. We hebben er zin in om hier aan de slag te gaan.”

Woningbouwversnelling

Wethouder Willleke van Zeeland is trots en blij dat het project op deze unieke inbreidingslocatie in Gemert wordt gerealiseerd. ‘We zijn blij dat er weer woningen worden gebouwd in onze gemeente. Dit project draagt bij aan de woningbouwversnelling die we hebben ingezet. ’

Verkoop

De verkoop start bij het verschijnen van deze krant. Inschrijven kan tot en met 20 januari via Bernheze Makelaars, dat daarna ook de selectie en verkoop van de 19 woningen op zich neemt. (Advertorial)

Foto's:


F33333HH