10 januari 2022

Ups en downs voor Jeffrey Otten

DE MORTEL – Ups en downs voor Jeffrey Otten in stage 6 en 7 van Dakar 2022. Toch kunnen de rallyrijder uit De Mortel en zijn navigator Nicky Zoontjes met een goed gevoel terugkijken op de afgelopen twee etappes.

Veel spanning voorafgaand aan stage 6 op vrijdagochtend. “Net voor vertrek van de verbindingsroute deed onze buggy het niet meer”, vertelt Otten. “De kabel van de brandstofslang bleek verbrand.Dit werd gelukkig net op tijd gerepareerd. Op weg naar de start bleek ook het roadbook kapot, dus die werd nog snel vervangen.”  De etappe zelf verliep volgens de buggyrijder ‘supergoed’.

Na een rustdag stond zondag stage 7 op het programma. “Ondanks dat ik me niet helemaal fit voelde hadden we er de snelheid goed in zitten”, blikt Otten terug. “Af en toe ging het zelf zo hard, dat het wat moeilijk werd met navigeren. We hadden het goed onder controle, tot ik me vastreed op een hoge duin. We probeerden van alles om los te komen, maar kwamen niet los. Zuurmond heeft ons uiteindelijk met zijn truck losgetrokken. Een paar kilometer verder klapte de aandrijfriem, maar die was snel vervangen. De laatste 80 kilometer reden we nog flink door in het donker. We konden nog een aantal deelnemers inhalen en zo een betere startpositie voor stage 8 veroveren.”

 

Foto's:


UUUJ