21 april 2022

Grondleggers VitaForum dragen praktijk over

BAKEL – Met vier vestigingen en achttien medewerkers koppelt Fysiotherapie VitaForum een familiaire sfeer aan een hoge kwaliteit van zorg. Roseriet Louwers, Jan Jansen en Jos van Erp, drie van de grondleggers, dragen ‘hun’ praktijk met een gerust hart over.

“We zijn altijd een echte dorpspraktijk gebleven”, zegt Jos van Erp. “We vinden kwaliteit belangrijk, maar ook het persoonlijke contact.” “Die sfeer willen we vooral behouden”, voegt Wout van Paassen toe.
Jos van Erp behoort samen met Roseriet Louwers en Jan Jansen tot de eerstgedienden van Fysiotherapie VitaForum. De afgelopen periode hebben ze hun positie overgedragen aan Wout van Paassen en Sandrijn Jansen. Rik van der Wallen maakte al deel uit van de maatschap.
De van oorsprong Bakelse praktijk voor fysiotherapie heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt sinds Bert Schakenraad in 1975 de basis legde, vertelt Roseriet, in 1978 toegetreden: “Toen ik begon zaten we in het Wit-Gele Kruisgebouw. Als we een patiënt behandelden moesten we een gordijntje dichtschuiven.” “Het was pionieren”, lacht Jan, die in 1982 toetrad. “De kamers waren zo klein dat we bijna bij elkaar op schoot zaten.” Jos, sinds 1993 in de praktijk: “Als je bij een patiënt allebei de heupen wilde controleren moest je tussendoor de bank verschuiven.”
Anno 2022 is dat pionieren ruim voorbij. Fysiotherapie VitaForum beschikt over vier ruime en rijk uitgeruste locaties waar in totaal 15 fysiotherapeuten en 3 assistentes werkzaam zijn. Behalve op de hoofdvestiging aan het Bakelse Sint Wilbertsplein biedt de praktijk zijn diensten aan bij ’t Gasthuis en het Frans Brugske in Gemert en Medisch Centrum Dierdonk in Helmond. Sandrijn: “De meeste fysiotherapeuten hebben, naast hun basiskennis, twee specialisaties. We zijn precies groot genoeg om al die specialisaties in huis te hebben.” “Zonder het familiegevoel te verliezen”, benadrukt Rik. “Als je iets niet weet kun je het altijd aan een collega vragen. En ook met andere zorgaanbieders zijn de lijntjes kort.” Wout: “Onze patiënten voelen die sfeer ook. We zijn laagdrempelig en hebben een heel brede vakkennis.”

Om feestelijk stil te staan bij de maatschapsoverdracht houdt Fysiotherapie VitaForum op 23 april een open dag. Belangstellenden zijn tussen 11.00 en 15.00 uur welkom om alle faciliteiten op locatie Plein 8 in Bakel te bekijken en terug te blikken met de scheidende maatschapsleden Roseriet Louwers, Jan Jansen en Jos van Erp. Tegelijkertijd kan kennis worden gemaakt met de nieuwe maatschap.

Foto's:


0