15 april 2022

VVV-rondleidingen in Gemert-Bakel

GEMERT – Nu de corona maatregelen verleden tijd zijn gaat VVV Gemert-Bakel door met de rondleidingen op elke zaterdag. De gidsen vertellen graag over de gebouwen en hun geschiedenis.

Op de eerste zaterdag van de maanden april tot en met september gaat de rondleiding naar het kasteel en het kasteelpark. Het kasteel krijgt een nieuwe bestemming en staat daardoor volop in de belangstelling. De gids vertelt over de geschiedenis van het kasteel en ook over de toekomst. De start van de rondleiding is steeds om 11.00 bij de winkel van de VVV aan het Ridderplein in Gemert en duurt ongeveer 1,5 uur.
Meerdere keren per maand gaat de rondleiding door het historisch centrum van Gemert. Tijdens de rondleiding licht de gids met wetenwaardigheden de rijke historie toe. De start van de rondleiding is steeds om 11.00 bij de winkel van de VVV aan het Ridderplein in Gemert en duurt ongeveer 1,5 uur. Deze rondleidingen zijn op 9 en 16 april, 14 en 28 mei, 11 en 18 juni, 9 en 23 juli, 13 en 27 augustus en op 10 en 24 september.
Op zaterdag 30 april is de rondleiding in Handel (foto). De start is om 11.00 uur bij de ingang van de Handelse kerk. De gids neemt bezoekers mee naar binnen en zal vertellen over de bedevaarten naar Handel en over de historie van de kerk. Ook het processiepark komt aan bod.
Tijdens de rondleiding in de St.-Janskerk in Gemert vertelt de gids over de geschiedenis en geeft wetenswaardigheden over de kerk. De deelnemers die willen en kunnen doen ook mee met de bezichtiging van de bovenkant van de gewelven. Ze kunnen ook genieten van het uitzicht vanuit de ramen. De start is om 14.00 uur bij de winkel van de VVV. Data van deze rondleiding zijn 21 mei, 16 juli, 20 augustus en 17 september.
Op 25 juni is de rondleiding in De Mortel tijdens de gildefeesten. De start is om 11.00 uur bij de ingang van de kerk in De Mortel. De gids vertelt over de geschiedenis van de kerk en over de omgeving van de kerk.
Op 30 juli kan de Latijnse school bezocht worden. Deze rondleiding gaat ook naar het gemeentearchief. De rondleiding start om 11.00 uur bij de Latijnse school.
VVV Gemert-Bakel vraagt belangstellenden om op tijd kaartjes te kopen of aan te melden voor een rondleiding. Dat kan via een mail aan arrangementen@vvvgemert-bakel.nl of via 0492 366606. Na aanmelding kunnen tot kort voor de rondleiding kaartjes gekochten worden. Bij veel belangstelling zorgt de VVV voor meerdere gidsen. Met een groep van minimaal 5 personen is het ook altijd mogelijk een eigen rondleiding aan te vragen.

Foto's:


0