04 mei 2022

Aspergeboerderij Van der Heijden heeft de lekkerste asperges van Brabant

GEMERT – Het Brabants Asperge Genootschap maakte op maandag 25 april de winnaar bekend van de lekkerste asperges 2022. Door middel van een proeverij werden Peter en Jolanda van Asperge Boerderij van der Heijden unaniem verkozen tot de lekkerste asperges van Brabant. Een zevenkoppige jury beoordeelde de asperges op geur, kleur, beet, smaak en nasmaak.

In 2016 hebben Peter en Jolanda deze prijs ook in ontvangst mogen nemen, maar voor Peter voelt het deze keer nóg specialer. “Voor de tweede keer winnaar zijn, voelt als een bevestiging van de kwaliteit van de asperges. Daarnaast is het een kroon op het werk dat we elk jaar verzetten om deze kwaliteit te kunnen garanderen.”
Volgens Peter zijn er verschillende factoren die invloed hebben op de smaak van de asperges. “Dit is afhankelijk van het ras, de bemesting, de bewaring, maar vooral op wat voor een zandgrond de asperges staan”, zegt Peter.
Als echte PSV-supporter heeft Peter in 2016 zijn winnende asperges aangeboden aan PSV. Niet veel later werden ze kampioen. Peter nam nu weer contact op Toon Gerbrands, algemeen directeur van PSV. Gerbrands wilde niets aan het toeval overlaten en nodigde Peter uit in Eindhoven, waar zijn asperges met alle liefde werden ontvangen. Er werd een belofte gedaan: als PSV dit jaar kampioen wordt, dan komt de selectie naar de Deel in Gemert!

Onze burgemeester kan ook genieten van de lekkerste asperges van Brabant, want maandag 2 mei heeft Peter aan burgemeester Michiel van Veen zijn asperges overhandigd. (Advertorial).

Foto's:


0