23 mei 2022

FC Uden maakt het MVC niet moeilijk

DE MORTEL – MVC heeft met ruime cijfers weten te winnen in en tegen FC Uden al zag het er na het rustsignaal niet naar uit. Vroeg in de wedstrijd keek De Mortel tegen een achterstand aan toen een schot van afstand over de te ver voor zijn doel staande Youp Spoormakers ging.

De thuisploeg kon niet lang genieten van de verkregen 1-0 voorsprong. Enkele minuten later trok Thijs van Mierlo de stand weer gelijk na een droge knal waarop de Udense doelman geen kans had. De beste kansen bleven voor MVC maar de Mortelnaren konden ze nog niet verzilveren. Op slag van rust moest Spoormakers gestrekt naar de hoek om een voorsprong van Uden te voorkomen. Na de pauze kreeg Thijs van Mierlo diverse mogelijkheden maar hij verzuimde de bal binnen te werken. Met nog een half uur op de klok nam MVC eindelijk de verdiende voorsprong door Gidi Manders: 1-2. In de 70ste minuut kwam Van Mierlo oog in oog met de Uden-doelman, maar opnieuw had hij deze middag het vizier niet op scherp staan. Hij faalde in de afwerking. FC Uden zocht met de moed der wanhoop massaal de aanval maar de doelpunten vielen aan de andere kant. Invaller Pepijn Spoormakers kreeg een voorzet op maat van Thijs van Mierlo en scoorde de voor MVC bevrijdende 1-3. Uiteindelijk werd de 1-4 eindstand bepaald door Gidi Manders. Vanaf eigen helft soleerde hij door de Udense achterhoede en werkte de bal bekwaam binnen.

Ronald Adriaans houdt namens MVC zijn tegenstander in bedwang.

Foto's:


0