10 mei 2022

Feestelijke opening nieuwe pand Huisman Gemert

GEMERT – Huisman Gemert is al decennia lang een begrip een Gemert. Het bedrijf werd zestig jaar geleden opgericht en wordt tegenwoordig geleid door Richard en Jorrit, de derde generatie Huisman. De afgelopen jaren hebben zij gigantisch veel werk gestopt in de realisatie van een nieuw pand en de opening daarvan werd afgelopen weekend feestelijk gevierd.

Door Danny van Gend

Acht honderd gasten, een heerlijk buffet en een prachtig optreden van Rowwen Hèze. Richard en Jorrit, de derde generatie Huisman die leiding geeft aan Huisman Gemert, trokken alles uit de kast om van de opening van hun nieuwe pand een prachtig feest te maken.

Enthousiast staat Richard Huisman ons te woord over het nieuwe gebouw. “We zijn er zes jaar mee bezig geweest; 32.500 vierkante meter aan grond, waarvan 20.000 vierkante meter is bebouwd. Zo’n drieduizend zonnepanelen waarmee we vierhonderd huishoudens van stroom kunnen voorzien en gloednieuwe werkplekken voor ons personeel. We zijn hartstikke trots op het eindresultaat. We merken ook dat binnen de organisatie dat iedereen heel enthousiast is over de mooie nieuwe werkplaatsen. Ons oude pand was erg gedateerd dus we zijn blij dat we nu de overgang kunnen maken naar een moderne werkomgeving. Op zaterdag 18 juni organiseren we een Open Dag en iedereen is dan van harte welkom om een kijkje te komen nemen.”

Behalve het nieuwe pand werd er ook stilgestaan bij het zestigjarige bestaan van Huisman Gemert. In zijn speech had Richard bijvoorbeeld mooie woorden over voor zijn opa die het bedrijf in 1962 oprichtte. “Precies vandaag zou de grondlegger van het bedrijf, mijn opa Louis Huisman senior, 102 jaar oud geworden zijn. En, geschat naar hoe ik hem gekend heb, zou hij enorm trots zijn geweest op waar we nu staan!”
De officiële opening werd gedaan door burgemeester Michiel van Veen, waarna Louis Huisman junior een bronzen buste kreeg aangeboden door zijn drie zonen. Daarna barstte het feestgedruis los, zo gaat Richard door. “In het voorprogramma stonden twee gardedansen, verzorgd door de dansmariekes van de lokale carnavalsvereniging de Lolbroeken, op het programma. Hierin danste ook een deel van de vierde generatie Huisman mee. Daarna volgde een verrassingsoptreden van de fantastische Gemertste Blaasband Of Ge Waorst Lust.”

“Als klap op de vuurpijl hadden we een optreden van Rowwen Hèze. Vorige week stonden ze nog op het podium met de koning en koningin in Maastricht en afgelopen weekend traden ze op in Gemert bij ons nieuwe pand. DJ Stefan heeft de avond volgemaakt, waarna het feest in de late uurtjes eindigde.”

Richard sluit zijn verhaal af met mooie woorden naar iedereen die heeft geholpen met de realisatie van dit mooie nieuwe pand. “We willen iedereen bedanken die zijn of haar steentje heeft bijgedragen. We hebben als bedrijf zelf veel moeite gestoken in het nieuwe gebouw, maar dit soort grote projecten kan je nooit alleen doen en we zijn enorm dankbaar voor de hulp die we hierin gekregen hebben.”

De burgemeester en verschillende generaties Huisman tijdens de opening

Foto's:


0