31 mei 2022

Fotowedstrijd tijdens Gildefeesten Gemert: Het perfecte Gildeplaatje

GEMERT – In het weekend van 25 en 26 juni worden de Gemertse Gildefeesten georganiseerd omdat de St. Antonius en Sint Sebastianusgilde oftewel de Guun Skut 750 jaar bestaat. Een hele mijlpaal kun je wel zeggen.

Dat leidt tot een Gildefeest met een dertigtal gildes met alles erop en eraan. Met een optocht door het centrum van Gemert, een H. Mis, een receptie en de vele kringwedstrijden in standaardrijden, boogschieten, vendelen, trommelen en geweerschieten. Zeg maar de traditionele wedstrijden die al honderden jaren worden gehouden. En dat alles in een van de mooiste locatie van Gemert, de kasteeltuinen. Wedstrijden in de ommuurde tuin, de weilanden achter het kasteel en het voetbalveld. De feesttent om het feest te vieren komt in de kasteeltuin zelf.

Honderden jaren geleden was het vastleggen op de gevoelige plaat van zo’n evenement nog niet mogelijk. Tegenwoordig heeft bijna iedereen een fotocamera in de vorm van een echte camera of een telefoontoestel. Duizenden foto’s worden gemaakt voor allerlei doeleinden. Voor de krant, een album, voor social media of gewoon om op te slaan op de computer. De Gruun Skut wil er dit jaar een wedstrijd aan verbinden: ‘Wie maakt het meest perfecte Gildeplaatje in dat weekend?’ Een deskundige jury zal de foto’s beoordelen en natuurlijk zijn er diverse prijzen beschikbaar. De fotograaf van de mooiste foto zal geëerd worden met een zilveren schild. De foto’s kunnen worden gestuurd vóór juli naar gruunskut@gmail.com. De prijsuitreiking zal gehouden worden tijdens het Koningschieten op zondag 17 juli.

Foto's:


0