14 mei 2022

Gemert vijfde bij regionale brandweerwedstrijd Mierlo (foto’s)

MIERLO – Team Gemert nam zaterdag deel aan een regionale brandweerwedstrijd in Mierlo. De ploeg eindigde als vijfde. Hapert kwam als beste voor de dag.Tijdens de wedstrijd. stond het volgende fictieve scenario centraal.

Bij de veiling in Mierlo is er voor op het terrein een tractor op een auto gereden. Daar houdt de brandweer van  Mierlo zich mee bezig. Al snel komen de brandweerlieden er achter dat er meer aan de hand is binnen in het complex. Daar komt de spelende ovd en tankautospuit voor ter plaatse. Binnen zit een verborgen drugslab waar iets mis is in gegaan. Een vrouw raakt bekneld onder grote fruitpallets van een tractor en spreekt alleen maar Frans. Daar is tevens een doorgang naar het drugslab. In het lab is nog een gewonde aangetroffen en een persoon die overleden is. De brandweer moet hier goed opletten op de gevaarlijke stoffen en het stabiliseren van de tractor en fruitpallets. Ook word er rekening gehouden met hoe de brandweer reageert op de pers die op het incident is afgekomen..
Een bevelvoerder van een ander korps wat ter plaatse is, wordt aangehouden door de politie omdat die zijn collega’s blijft hinderen. Tot overmaat van ramp slikt de Poolse tractorbestuurder zijn sleutel in waardoor de brandweer een derde wagen moet laten komen die de tractor kan verslepen met een lier.(Info en foto’s: 112nieuwsonline.nl)