10 mei 2022

Jeugdspecht zoekt dagdromers en nachtuilen

HANDEL – Op zaterdag 14 mei krijgen de jeugdnatuurleden van de Jeugdspecht uit Handel bezoek van veel nachtelijke gasten uit onze omgeving. Ook staat hen een verrassing te wachten.

De vorige keer is er door de kinderen een groot onderzoek gedaan in de waterloop Landmeerse Loop in de omgeving. De bedoeling was om te onderzoeken waaruit het waterleven bestond; wat er óp en wat er ín het water zit. Met de hele ploeg gingen ze op stap naar de poel en de sloot was de start. Hierbij zijn de sloot en poel onderzocht naar waterdiertjes met schepnetten in alle soorten. Iedere vondst van een diertje was een geweldige verrassing voor de jeugdnatuurleden, zeker als deze ook op de zoekkaart van waterdieren voorkwam. Dat leverde een spannende middag op waarbij de laarzen die ze aanhadden steeds net een paar centimeter te kort waren zodat de kinderen geen droge voeten meer hadden. En mooie vondsten zoals kikkers, salamanders, bermpjes, stekelbaarsjes, snoekjes, modderkruipers, watertorren, watervlooien, rugzwemmers, schrijvertjes, waterspinnen en nog andere soorten niet op de kaart te vinden waren. Ook werd het water gemeten op zuurstofgehalte, helderheid en hardheid. Op zaterdag 14 mei start de activiteit weer om 13.30 uur om tot ongeveer 15.30 uur te duren. Samenkomst in het Natuurcentrum van De Specht, Strijbosscheweg 51 te Handel.

Foto's:


0