10 mei 2022

Jeugdvissen bij Ons Genoegen

GEMERT – De jeugd uit Gemert-Bakel was door HSV Ons Genoegen op zondag 24 april uitgenodigd om deel te nemen aan het visevent voor de jeugd in de leeftijd tussen 8 en 14 jaar. De kinderen hoefden geen visvergunning te hebben en het visgerei werd uitgereikt door de Gemertse hengelsportvereniging.

Het event vond plaats bij de visvijver de Dribbelei en wel van 9.30 uur tot 12.00 uur. Een dertigtal kinderen werd in het clubhuis ontvangen en nadat de jeugd eerst een of twee glaasjes ranja had gedronken werd door de jeugdvoorzitter Arno de Wit het programma en regels uitgelegd. De kinderen zijn hierna in groepjes gesplitst en onder begeleiding van 16 viscoaches en een vismeester verdeeld rond de visvijver. Nadat de viscoaches hadden geholpen met het uitlijnen van de visdobber en hadden voorgedaan hoe een made aan de haak bevestigd moet worden werd er volop gevist. De eerste vissen werden al na enkele minuten gevangen. Dit was ook van afstand al te horen aan het gegil van de kinderen. De een na de andere vis werd nu door de jeugd gevangen. De viscoaches hadden het maar wat druk om bij sommige kinderen iedere keer de gevangen vis van de haak af te halen. Een moeder zei tegen een viscoach: “De onze is gelukkig enkele uren weg achter de computer.” Aan de overkant van de vijver werd opeens door een karper-visser geroepen: “Ik heb een diamantsteur gevangen.” Dit had hij beter niet kunnen zeggen. De kinderen renden met z’n allen naar hem toe om de steur van ongeveer een meter te bewonderen. Moeders en vaders hadden nu de hengels vast. Na enige tijd keerde de jeugd weer terug naar de visplek. Om kwart voor twaalf werd het vissen afgefloten. Iedereen ruimde nu het visgerei en eventueel de snoepzakken op. De kinderen en ouders verzamelden zich bij het clubhuis waar hen een verrassing te wachten stond. Ieder kind kreeg een vishengel en twee vistuigjes aangeboden. Ook kregen ze drie geplastificeerde zoekkaarten mee; een kaart met zoetwater-vissen, een ander kaart met waterinsecten en één met waterplanten erop. De eerder uitgereikte hakensteker lag al bij de moeders en vaders in de tas. De jeugdcommissie vond het een geslaagd evenement, gezien de smileys op het gezicht van de kinderen.

Op zondag 15 mei wordt voor de jeugd in de leeftijd van 8 tot 14 jaar een viswedstrijd gehouden op de Dribbelei te Gemert. Kinderen die mee willen doen aan deze wedstrijd, die wordt georganiseerd door de jeugdcommissie van HSV Ons Genoegen, worden verwacht om 8.30 uur.
Eerst vindt er een loterij plaats voor een visplek. De wedstrijd begint vervolgens om 9.30 en eindigt om 12.30 uur. Kinderen die meedoen brengen hun eigen visgerei mee en ook het aas, zoals maden, mais of brood. Er wordt gevist op aantal gevangen vissen. De gevangen vis wordt geteld en meteen teruggezet in het water. Dus een leefnet is niet nodig. Er zijn leuke prijzen te winnen. Kinderen die mee willen doen moeten zich aanmelden via email via jeugd.hsvonsgenoegengemert@gmail.com. Ook is een vijverpas of jeugdvispas van HSV Ons Genoegen nodig. Kinderen die dat niet hebben kunnen dit aanvragen via https://hsvonsgenoegengemert.mijnhengelsportvereniging.nl.

Foto's:


0