31 mei 2022

J&T en Drumfanfare Peelland: Samen sterker vooruit

GEMERT – Zoals vele muziekverenigingen, heeft ook Jachthoorn- en Trompetterkorps Gemert (J&T) te kampen met een terugloop van leden. De wens om met een complete bezetting de straat op te gaan is echter nog steeds erg groot. In Drumfanfare Peelland (DFP) uit Deurne vond het Gemertse korps een nieuwe muzikale partner.

Tijdens de algemene ledenvergadering van het J&T op 30 september 2020 werd door de leden het idee geopperd om uitbreiding te realiseren middels samenwerking met een andere vereniging. Drumfanfare Peelland (DFP) uit Deurne werd als kandidaat genoemd, een korps dat J&T in het verleden vaker tegenkwam tijdens taptoes.
De eerste contacten werden gelegd en het gemis aan bezetting bleek door beide verenigingen te worden ervaren. Gezamenlijk is het J&T en DFP een korps van 40 muzikanten die elkaar kunnen ondersteunen op precies de juiste plaatsen; J&T Gemert heeft een tekort in de blazerssectie maar heeft voldoende slagwerkers. Andersom mist DFP Deurne slagwerkers, maar heeft een ruime bezetting aan blazers. De twee verenigingen vullen elkaar zo goed aan en kunnen samen op een prettige manier muziek maken. De leden zijn enthousiast over de samenwerking en genieten weer volop van de repetities. Antoine van Rooij, dirigent van beide korpsen, speelt hierbij een belangrijke rol. Op zondag 26 juni zal het J&T Gemert, hierbij ondersteund door leden van DFP Deurne, deelnemen aan de optocht tijdens de Gildefeesten in Gemert.

Foto's:


0