10 mei 2022

Kunstcafé over Lucas Gassel

GEMERT – In het Kunstcafé op dinsdag 24 mei vertellen Ger Jacobs en Hans van de Laarschot over de Helmondse meester-schilder Lucas Gassel.

Na vijf jaar onderzoek in Nederland, Duitsland en België presenteerden Jacobs en Van de Laarschot in oktober 2019 hun boek ‘Lucas Gassel, meester-schilder uit Helmond’. Tot aan de 19e eeuw stond Lucas Gassel, naast Jeroen Bosch en Pieter Bruegel, bekend als een van de grote meesters van zijn tijd. Hij werd alom geroemd om zijn bijdrage in de ontwikkeling van de landschapsschilderkunst. Met de opkomst van de moderne kunst is hij, met veel van zijn tijdgenoten, in de schaduw van de kunstgeschiedenis geraakt. Maar zijn werken niet, die hangen vandaag de dag onder andere in de musea van Amsterdam, Parijs, Londen, Berlijn, New York, Madrid, Praag, Lviv en Brussel.
Ger Jacobs en Hans van de Laarschot hebben met hun onderzoek belangrijke aspecten toe kunnen voegen aan de beperkte kennis over de Helmondse meester. Met een uitgebreide diapresentatie doen zij verslag van hun bevindingen. Het belooft een boeiende en verrassende avond te worden. Gesigneerde exemplaren van hun boek zijn voor 10 euro verkrijgbaar.
Het Kunstcafé vindt plaats op dinsdag 24 mei van 20.00 tot 22.00 uur bij JC De Bunker in Gemert. De toegang is 5 euro en dit is inclusief een kopje koffie of thee (op vertoon van toegangskaartje). Kaartjes zijn te koop via www.bibliotheeklagebeemden.nl.
Kunstcafé is een gezamenlijk initiatief van De Eendracht Cultuurhuis, Bibliotheek De Lage Beemden, KunstLokaal en de Bunker.

Foto's:


0