23 mei 2022

MDF-Crew Nederlands Kampioen

GEMERT – Vorig weekend stond voor de MDF-Crew het Nederlands kampioenschap Hip-Hop op het programma. Het formation team, getraind door Samantha Tena Hernandez, danst in de Adults internationale klasse bij de Dutch Dance Sports.

Nadat ze de eerste ronde in Waalwijk waren doorgekomen gingen ze in de finale voluit. Het resultaat was dat acht van de negen juryleden de MDF-Crew een eerste plek gaven. Daarmee mogen de dansers zich Nederlands Kampioen noemen. De ontlading was groot en samen met de aanwezige ouders en supporters werd een mooi feestje gevierd. Al diverse jaren danst dit team met voornamelijk dansers uit Gemert en omgeving zowel op nationaal als internationaal topniveau.
Volgende stop is het Europees kampioenschap begin juli in Skopje, Noord-Macedonië.

Eindelijk na twee jaar mochten ook de wedstrijden Hip-hop weer doorgaan. In het weekend van 14/15 mei werd er weer flink gestreden voor de Nederlandse titels. Bij hiphopwedstrijden zijn vier leeftijdscategorieën : Children, Juniors 2, Juniors 1 en Adults en verder zijn er verschillende indelingen.: Solo, Duo, Groups ( tot 7 personen) en Formation ( tot 24 personen) en dan heb je nog de Battles hiphop (1 tegen1) en Popping (electric boogie) voor solo en duo.
MDF Crew, dat bestaat uit 24 dansers afkomstig uit Gemert en omstreken in de leeftijdscategorie Adults, was de beste van Nederland. Trainster Samantha Tena Hernandez scoorde nóg negen nationale titels meer: Hiphop children én battles: Hilde Donkers, Hiphop juniors én battles : Laura de Kort, Hiphop adults én battles: Fenne Manders, Battle Crew: SD Crew (Isa, Laura, Jinte en Eliza)
Popping Duo: Laura v.d. Zanden en Jinte Hibma en Popping Solo: Laura v.d. Zanden. Dus in totaal gingen er 10 Nederlandse titels mee naar Gemert en omstreken.

Foto's:


0