23 mei 2022

Mooie resultaten A-pupillen GAC Gemert

GEMERT – Afgelopen zaterdag zijn de pupillen van de Gemertse Atletiek Club (GAC) naar de atletiekbaan in Boxtel gegaan voor de tweede Athletics Champs wedstrijd. Er stonden 12 GAC-atleten aan de start van deze tweede competitiewedstrijd, georganiseerd door AV Marvel waar de A-pupillen veel persoonlijk successen behaalden.

Het eerste onderdeel, de estafette, was voor Gemert meteen een groot succes. Het GAC-team behaalde een hele mooie tweede plaats in een supertijd van 2,50.0. Alle 12 kinderen moesten één keer lopen en alle wissels werden uitstekend uitgevoerd, vandaar de prima tijd. Na het aanmoedigen van de jongere pupillen (B-C-mini’s) stond het vortexwerpen op het programma. Daar sprong vooral Stijn v/d Berg eruit door zijn beste prestatie met maar liefst 7 meter te verbeteren tot 21,50 meter. Sebas van Hout heeft flink wat kracht in zijn armen en gooide de vortex naar 17,50 meter.
Het discuswerpen, ook wel slingeren genoemd bij de pupillen, was voor veel kinderen een nieuw onderdeel. En degenen die het al vaker hadden gedaan gooiden allemaal verder dan ooit. Ook hier was Stijn de uitschieter met de grootste verbetering naar 17,50 meter, maar ook Fenne Hurkens behaalde hierbij een persoonlijk record. Zij wierp de discus nog een meter verder, naar 18,50 meter.
Bij het verspringen behaalde Maud Jansen een mooie afstand met 3,05 meter wat bijna een halve meter verder was dan wat ze eerder ooit sprong en Elin van Falier sprong een persoonlijk record en kwam in het zand terecht bij de 2,20 meter.
Bij het hordenlopen waren de vorige wedstrijd een paar valpartijen voorgekomen en dat maakt de kinderen wat angstiger, waardoor ze voorzichtiger zijn gaan lopen. Joes Wassenberg struikelde over de horde wat hem twee kapotte knieën opleverde. Maar Joes liet zich niet kennen, en verscheen na de mislukte race toch weer aan de start en liep alsnog een persoonlijk record in 11,5 seconden.
De sprint is een favoriet onderdeel van veel pupillen en Ruby van Schijndel liep een supersnelle tijd van 10,2 seconden. Neeltje v/d Zanden en Pleun v/d Kemp liepen precies even hard en kwamen over de finish in 10,8 seconden. Vic Nooijen liep ook harder dan ooit en vocht zich in de serie naar een eerste plaats in een tijd van 10,9 seconden.
Het laatste onderdeel, de 6 minutenloop, vinden sommige kinderen een verschrikkelijk onderdeel en van andere pupillen is het hun lievelings-onderdeel. Dit laatste geldt in ieder geval voor Imke v/d Berg. Zij liep in 6 minuten tot een afstand van 1350 meter. Vigo Hendriks had tijdens het lopen een beetje last van zijn voet, maar kon toch drie rondjes halen en liep dus een knappe 1200 meter.
Deze GAC-resultaten beloven wat voor de volgende wedstrijden. De volledige uitslagen staan op www.atletiek.nu.

Foto: Sebas van Hout.

Foto's:


s