12 mei 2022

Oude tractoren bij Keldonkse molen

KELDONK – Op 14 en 15 mei is het Nationale Molendag. Korenmolen De Hoop in Keldonk is tijdens dit weekend zowel op zaterdag als zondag geopend van 10.00 tot 16.00 uur.

Op zondag 15 mei is het gezellige molenterras geopend en kan uiteraard de molen bezichtigd worden. De molenaars vertellen de bezoekers graag over de historie en de werking van de molen. Op het molenterrein is een tiental oude tractoren te bezichtigen waaronder de tractor waarmee BK-er (Bekende Keldonkenaar) Harrold goede sier maakte tijdens het TV-programma Boer zoekt Vrouw. Op het molenterrein staat ook een oude dorskast waarmee in vroeger jaren het graan gedorst werd. Daarnaast bakken de vrijwilligers op zondag heerlijke pannenkoeken en is er speciaal voor de kinderen een luchtkussen. Ook op zaterdag 14 mei is de molen geopend. Deze zaterdag kent in vergelijking met zondag een beperkt nevenprogramma. Hierdoor heeft de molenaar voldoende tijd molenliefhebbers de bijzonderheden van de Keldonkse molen te laten zien.

Foto's:


0