23 mei 2022

Roofvogelshow tijdens Hemelvaart in Boerenbondsmuseum

GEMERT – Het is inmiddels een traditie geworden dat op Hemelvaartsdag de valkenier in het Gemertse Boerenbondsmuseum in actie komt. Hij brengt diverse roofvogels en uilen mee die bezokers van dicht bij kunnen bekijken en volop aan het werk kunnen zien. Er zijn die middag diverse demonstraties.

Het is een mooi gezicht om die vogels te zien vliegen. Voor sommige kunstjes die de vogels doen wordt medewerking gevraagd van kinderen uit het publiek. Voor je het weet staan ze op de foto met een grote uil op hun hoofd. In het Boerenbondmuseum is in het plattelandsschooltje een permanente tentoonstelling te bekijken van een uitgebreide collectie Brabantse poffers (mutsen), maar ook kinder-, dames- en herenkleding zoals begin vorige eeuw gedragen werd. Maar er is nog veel meer kleding die te bekijken is in het kledingdepot onder het schooltje. Op zondag 29 mei is dit depot te bezoeken. Kinderen kunnen zich deze middag bovendien verkleden als Ot & Sien en in een van de gebouwen op de foto; even terug naar het Brabant van toen!
Op beide dagen is het museum geopend van 13.00 tot 17.00 uur en worden in de diverse gebouwen van het museum ook weer ambachten getoond en demonstraties gegeven.

Foto's:


0