10 mei 2022

Surf-battle in De Bunker

GEMERT – Veel live muziek in De Bunker komend weekend. Naast twee surf bands met Gemertse roots krijgt het Gemertse jongerencentrum ook cultureel bezoek uit Canada, met de alt country van Altameda.

Het Canadese duo Altameda trapt het muzikale weekend in De Bunker op donderdag af met een Tuney Thursday optreden. Respect voor traditionele songwriting en tegelijkertijd de durf om dit los te laten, dat staat centraal in de muziek van het duo, bestaande uit Troy Snaterse en Erik Grice. Na een aantal jaren met een volledige band te hebben getourd besloten zij te gaan voor een minder rock-achtige benadering van hun muziek. Tijdens de lockdown kwam het album ‘Born Losers’ tot stand dat uitkwam op 15 april. De twee leden van Altameda hebben wereldwijd hun sporen nagelaten, want ze waren op bijna alle podia te zien. Nu dus ook in Gemert. Het optreden op donderdag 12 mei begint rond 21.30 uur. Kaartjes à 5 euro zijn te koop aan de bar.
Op zaterdag 14 mei wordt in DE Bunker weer een hoofdstuk toegevoegd aan de viering van het veertigjarige bestaan, met Cowabunkah 2.0. In dit fictieve duel neemt Biarritz Boys het op tegen The Marinos. De Peelzoom kent twee legendarische surf-rockbands, die echter maar zelden een podium hebben gedeeld. Dit zou natuurlijk leiden tot een van de grootste surfrock battles uit de geschiedenis. The Biarritz boys uit Gemert/Nijmegen trasht er op los dat het een lieve lust is; surfrock met de energie van een thrashmetalband. Niet minder venijnig is de sound van The Marinos uit Gemert/Nijmegen. De band, inmiddels een gevestigde naam in het Nederlandse popcircuit, stond op de grotere festivals en is nu weer terug in Gemert.
De Bunker is zaterdag open 14 mei open vanaf 20.00 uur. De entree bedraagt 5 euro.

Verwacht

19 mei: Jeroen Kant; 21 mei: Evrin; 28 mei: Blackholesun; 2 juni: Jellyman’s Daughter (SCO); 16 juni: The Wedding Funeral (USA); 30 juni: Bjorn van der Doelen; 19 en 20 augustus: Zebra festival

The Marinos.

Foto's:


0