17 juni 2022

Buurt wordt bijgepraat over plannen vakantiepark Landal Grotelsche Heide Bakel

BAKEL – De plannen voor het nieuwe vakantiepark Landal Grotelsche Heide wordt aanstaande dinsdagavond 21 juni gepresenteerd aan omwonden. Zij zijn uitgenodigd voor een bijeenkomst in restaurant Grotels. Op het voormalige campingterrein in buurtschap Grotel moeten 140 recreatiewoningen komen.

Van de redactie

Ontwikkelmaatschappij Grotelsch BV wil medio juli een vergunningsaanvraag indienen voor de realisatie van het park en hoopt in november te kunnen starten met de bouw.

Energieneutraal

De vakantiewoningen die in het park gepland staan. zijn energieneutraal en hebben een laadpaal voor elektrische auto’s en fietsen. Naast bungalows van verschillende typen, zijn er een receptie, een zwembad en enkele andere recreatieve faciliteiten voorzien.

Landal

De verkoop, verhuur en exploitatie komt in handen van Landal Greenparks. Er zijn meer dan 100 Landal-vakantieparken in Nederland, België, Duitsland, Denemarken, Groot-Brittannië, Oostenrijk, Zwitserland, Tsjechië en Hongarije: ruim 15.000 vakantieaccommodaties in totaal.

Zorgen

Omwonenden zijn onder andere bezorgd over verkeersafwikkeling tijdens en na de bouw, zwerfafval in de natuur en verdere belasting voor de omgeving.

Foto's:


V