15 juni 2022

Debuutconcert Gemertse Starchild

GEMERT – Al jaren loopt initiatiefnemer en gitarist Joan van Wetten met het idee om een Jamiroquai tributeband samen te stellen. De Engelse groove-machine van Jay Kay staat dan ook al 30 jaar op eenzame hoogte in het acid-jazz genre. De kracht van Jamiroquai is de perfecte balans tussen dansbaarheid en ambachtelijke muzikaliteit. Joan sprokkelde samen met toetsenist Guus van Lankveld beetje bij beetje de band bij elkaar die door alle lockdowns en maatregelen pas dit jaar echt aan sámen muziek maken toe kwam. Hij benaderde voormalig ‘Soulband Chocolate’ zanger Stanny Janssen voor de lead vocals en samen met Joris de Bont op drums en Teun van Rossum op basgitaar stond de basis al snel als een huis. Judith van Otterdijk en Loes Pennings beten zich vast in de rol van backing vocals en Els van Rossum op sax en Joost Pennings op trompet namen de rol van blazerssectie op zich. Na maanden repeteren is het nu zover! Starchild, genoemd naar een gelijknamig nummer van Jamiroquai, is er klaar voor en staat zaterdag 18 juni voor het eerst op de planken. Laat je verrassen en kom zaterdag 18 juni een dansje wagen tijdens de try-out bij Soos Plock in Volkel. Aanvang 21:00 uur, de zaal is open om 20:00 uur. De entree is vijf euro.
——-

Foto's:


0