20 juni 2022

Extra opvanglocatie Oekraïense vluchtelingen in Gemert

GEMERT – Er komt een extra opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen in Gemert. Het gaat om een pension met plek voor twintig personen aan het Gelind in Gemert.

De oorlog in Oekraïne duurt voort. “Dat betekent dat veel Oekraïense burgers nog steeds een veilig onderkomen zoeken”, legt burgemeester Michiel van Veen uit: “Wij dragen daarom graag opnieuw een steentje bij aan de opvang van deze vluchtelingen.”
In Pension Gelind aan de gelijknamige straat in Gemert is plek om zo’n twintig Oekraïense vluchtelingen op te vangen.De gemeente huurt het pand voor een jaar. Vanavond zijn omwonenden van de locatie door de gemeente en Goed Wonen bijgepraat. Directeur-bestuurder Hans Vedder van Goed Wonen in een persbericht van de gemeente: “Wij ondersteunen met het beheer van de opvangplek. Dat doen we ook voor de opvanglocaties in Elsendorp, Milheeze en aan de Drossard de la Courtstraat.” De opvang van Oekraïense vluchtelingen in Gemert-Bakel draagt bij aan de taakstelling voor de Veiligheidsregio Zuidoost Brabant.

Rond de bestaande locaties is de bereidheid van inwoners en verenigingen om te helpen groot. Dat blijkt ook uit het starten van een Oekraïne Café, een initiatief van betrokken inwoners die vluchtelingen informeren en samenbrengen. Oekraïense vluchtelingen, van de gemeentelijke opvangplekken maar ook uit de particuliere opvang, treffen elkaar daar geregeld.

Foto's:


0