30 juni 2022

Gemert Mert investeert in samenwerking

GEMERT – Met de vertrouwde succesformule en een verstevigde financiële basis werkt Gemert Mert toe naar de 40e aflevering. Een van de publiekstrekkers dit jaar is de liveshow van Hippe Gasten. De stuntrijders van Mindthe Gap komen terug naar het Stoere Dingen Plein. Er zijn presentaties van brandweer, politie en gemeente, een grote kabelbaan van scouting, een braderie met kramen en foodtrucks, een modeshow en demo’s van verschillende sportverenigingen. Ook zijn winkels en horeca in het Gemertse centrum geopend.

Van de redactie

Gemert Mert is de grootste eendaagse belevenis binnen de gemeentegrenzen. Gemert-Bakel geeft op zondag 11 september 2022 haar visitekaartje af. Lokale ondernemers en organisaties presenteren zich aan het publiek, er zijn activiteiten voor jong en oud en er is livemuziek. Na een noodgedwongen coronastopvan twee jaar, staat in 2022 alsnog de jubileumeditie gepland. Het gratis toegankelijke publiekseventtrekt gemiddeld 25.000 bezoekers.

Volgens voorzitter Harry Lieftink is samenwerking de sleutel tot succes. “Dat wordt alleen maar belangrijker. In Gemert-Bakel worden jaarlijks meer dan 400 activiteiten georganiseerd. Omdat het aantal beschikbare vrijwilligers kleiner wordt en de kosten stijgen, ontkom je er niet aan om meer dingen samen te doen. Gemert Centrum heeft daarom de krachten gebundeld in een Bedrijveninvesteringszone (BIZ). Ondernemers, pandeigenaren en gemeente investeren via de BIZ in activiteiten en voorzieningen die het dorpshart aantrekkelijker maken. Met Gemert Vorstendom is er ook nieuw gezamenlijk label. Ook een aantal grotere centrumevenementen, zoals Gemert Mert, vallen voortaan onder de BIZ. Dat is een goede ontwikkeling, omdat we zo samen meer slagkracht kunnen ontwikkelen. We hebben nu ook wat meer financiële middelen tot onze beschikking.
Online zijn we aangesloten op het platform van Gemert Vorstendom. Dat biedt een aantal praktische voordelen. Zo heeft de nieuwe website gemert-vorstendom.nl een eigen boekingssysteem, zodat je eenvoudig een kraam voor Gemert Mert kunt reserveren.”

Gemert Vorstendom zal ook op Gemert Mert zichtbaar zijn. Ook zijn er presentaties van gemeente, brandweer en politie. “Zij nemen de plek in van defensie, dat vanwege de ontwikkelingen in Oost-Europa verstek moet laten gaan.” De politie komt met het Mobiel Media Lab naar Gemert en brengt ook auto’s en een motor mee.

Er zijn nog meer blikvangers op en om het Stoere Dingen Plein, zoals de buggy van de MortelseDakarrijder Jeffrey Otten, auto’s op elektriciteit en waterstof en de tot 35 meter lange rampswaarop skaters en bmx-ers stunts uitvoeren. Ook bouwt Scouting Gemert een spectaculaire kabelbaan op.

Misschien wel de grootste publiekstrekker is Hippe Gasten. Deze band komt met een Amerikaanse schoolbus en een interactieve show voor de hele familie naar Gemert. Meezingen en zelf met de Hippe Gasten op het podium staan? Alles mag tijdens Komkommermaarbij. Tijdens en aansluitend aan Gemert Mert zijn er ook op andere plekken in het centrum optredens.

Naast al het spektakel op het Stoere Dingen Plein staat er een lang lint aan bonte kramen, foodtrucksen kleinere attracties opgesteld in de aangrenzende winkelstraten. Gemertse verenigingen en goede doelen presenteren zich met spellen, activiteiten en workshops en bedrijven laten hun nieuwste technieken en meest aansprekende producten zien er er zijn modehowsen demonstraties. En natuurlijk zijn ook de horeca en de winkels zelf open, met veelal speciale Gemert Mert-acties. “We zijn als een dienblad, waarop iedereen zich mag presenteren.”

40e editie Gemert Mert. Datum: zondag 11 september 2022. Tijdstip: 12.00-18.00 uur. Locatie: Centrum Gemert. Info en inschrijven: gemert-vorstendom.nl.

Foto: Hippe Gasten (Foto: Ariane van Ginneke).

Foto's:


0