22 juni 2022

Haegens | horizontaal en verticaal transport viert veertigste verjaardag

ELSENDORP – Met de aanschaf van een telescopische kraanwagen legden Toon en Ine Haegens in 1982 de basis voor Haegens | horizontaal en verticaal transport. Inmiddels is het Elsendorpse familiebedrijf, gespecialiseerd in het verplaatsen van ‘alles wat te hoog, te breed, te zwaar en te lang’ is, een niet meer weg te denken factor in de in de bouw, industrie en particuliere sector.

Wie vorig weekend in de buurt van Elsendorp was kan het nauwelijks zijn ontgaan. Haegens | horizontaal en verticaal transport vierde het veertigjarige bestaan en deed dat in stijl. Dertig imposante kranen kleurden de sky-line van Elsendorp kenmerkend blauw. Net als één van de vijftien vrachtwagens, die als speelgoed-truck metershoog tussen de kranen zweefde.
“Een mooi feestje”, blikt Stijn Haegens lachend terug. “In stijl”, voegt vader Toon toe.
Met de aankoop van een telescopische kraanwagen legde die laatste, samen met zijn vrouw Ine, in 1982 de basis voor het familiebedrijf. Nog geen jaar later volgde al de tweede kraan. Toon: “Ik kwam van de boerderij. Veel boeren gingen in die tijd hun stallen verbouwen, dus ik had vanaf het begin werk genoeg.”
In de jaren daarna groeide het bedrijf, mede door verschillende overnames, gestaag door. Bovendien werd het werkveld verbreed. Naast de inzet van allerlei types kraanwagens legt het bedrijf zich toe op uitzonderlijk transport. “Van alles wat te hoog, te breed, te zwaar en te lang is”, vat Stijn de focus bondig samen. Sinds 2003 staan hij en zijn vrouw Rianne aan het roer van het familiebedrijf. “Maar ons pa en ma zijn gelukkig nog steeds actief op de zaak.”
Het bedrijf biedt inmiddels werk aan 60 medewerkers. “Ons kapitaal”, zeggen vader en zoon in koor. Toon: “De mensen op de werkvloer zijn voor ons het allerbelangrijkste.” Stijn: “Dat is altijd onze kracht geweest.”
Al die personeelsleden stonden nadrukkelijk centraal tijdens de viering van het veertigjarige bestaan, vorige week zaterdag. Om die reden waren ook de werknemers van klanten uitgenodigd, vertelt Stijn: “Dat zijn de mensen waar onze mensen mee samenwerken. We vonden het belangrijk dat zij samen konden feestvieren.”
Bij die festiviteiten werden bovendien de inwoners van Elsendorp betrokken, wat een totaalaantal van vier- à vijfduizend bezoekers opleverde, schat Stijn in. Overdag was er ruimte voor families met kinderen, met springkussens en Haegens-blauwe werkhelmpjes voor de ‘kleine fans’. In de avond was iedereen welkom tijdens een feestavond.
Om de band met het dorp te benadrukken werd bezoekers gevraagd een bijdrage te storten voor het Elsendorpse verenigingsleven. Een verzoek waar flink gehoor aan werd gegeven, zagen Stijn en Toon: “Daarmee hebben we 15.000 euro opgehaald. Iets waar we heel trots op zijn.”
Ondertussen kijken vader en zoon alweer nadrukkelijk voorbij het veertigjarige bestaan. De jongste Haegens haalt als voorbeeld een deels elektrisch aangedreven kraanwagen aan: “We hebben altijd geïnvesteerd in prototypes of machines die nog ontwikkeld moesten worden. Daarmee bouw je een voorsprong op die beslissend kan zijn.” Ook in opvolging lijkt voorzien, met (klein)zoon Thijmen die transport- en logistiekmanagement studeert. Al houdt zijn grootvader een slag om de arm: “Hij is nog jong, dus er kan nog van alles veranderen. Maar het is natuurlijk mooi dat hij interesse heeft.”

Foto's:


0

Geef een reactie op dit bericht...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.