07 juni 2022

Niet gecategoriseerd

Harmonieus dubbelconcert

BAKEL – In voorbereiding op het Peeltoernooi gaven Harmonie St. Cecilia Asten onder leiding van Alex Rutten en Harmonie Musis Sacrum Bakel onderleiding van Sef Pijpers een dubbelconcert. Dit concert vond plaats op 4 juni in de Musis Sacrumhal in Bakel.

Om 19.30 uur startte St. Cecilia de muzikale avond met Out of Africa (John Barry / Glenesk Mortimer). Daarna volgden Convergents (Franco Cesarini), Goddes of fire (Steven Reineke) en The hunchback of the Notre Dam (Alan Menken). Met de vlotte afsluiter Jitterbug (Robert Buckley) was hun fraai uitgevoerde programma gereed. Na een korte pauze was het de beurt aan Musis Sacrum met als eerste nummer Variations on Scarborough fair (Calvin Custer). Vervolgens werden Aurora dances (Philip Sparke) en Ukrainian rhapsody (Franco Cesarini) met veel verve uitgevoerd. Lord Tullamore (Carl Wittrock) bracht Ierse folkloreklanken als afsluiting van dit concert. Het slotapplaus van de toehoorders voor dirigenten en muzikanten gaf een welverdiende waardering voor dit mooie en goed uitgevoerde dubbelconcert.
Het programma van beide harmonieorkesten bevatte onder andere de concertstukken die gespeeld gaan worden tijdens het Peeltoernooi op 26 juni in Meijel. Muziekliefhebbers zijn ook daarbij van harte welkom.

Musis Sacrum Bakel. (foto: Thijs Poels)

Foto's:


0