17 juni 2022

Niet gecategoriseerd

HC Gemert stelt promotie naar tweede klasse veilig

GEMERT – Vorige week zondag stond er voor de Gemertste hockeydames, die op dat moment op de tweede plaats in de competitie stonden, een spannende derby tegen Boekel dames 1 op het programma. Ook speelden de directe concurrenten de nummer 1 en 3 uit de competitie tegen elkaar.

De Gemertse dames begonnen fel en sterk aan de wedstrijd, maar Boekel hield de ruimtes klein en speelde zeer defensief. Ondanks dat de gehele eerste helft zich afspeelde op de helft van Boekel bleven de kansen voor Gemert uit. In het derde kwart wist Noortje de Groot de score te openen. Daaropvolgend wist Colette van Els, ‘de Woman of the Match’, veel corners te versieren. Emma van Vlijmen wist met een mooie slag op doel de 2-0 te maken, Veerle Rovers maakte vervolgens de 3-0. De Gemertse dames zaten er nu goed in en gaven Boekel geen kans. Emma wist voor het eindsignaal de score op een 4-0 te zetten.
Na de wedstrijd was er blijdschap maar bleef het nog een paar minuten spannend, in afwachting van de uitslag van de directe concurrenten. Uiteindelijk kwam het verlossende antwoord. Het 2-2 gelijkspel van de concurrenten was het beste scenario voor de Gemertse dames. Hiermee is de promotie veiliggesteld én wordt er op 12 juni uit tegen Venray gestreden voor het kampioenschap. Idereen die de de dames naar het kampioenschap wil schreeuwen kan via secretaris@hcgemert.nl een plekje in de bus reserveren.

Foto's:


0