07 juni 2022

Jeugdspecht Handel is er weer bij

HANDEL – De Handelse Jeugdnatuurgroep Jeugdspecht heeft afgelopen keer bezoek gehad van twee valkeniers. Dat was een leuke ervaring voor iedereen.

De valkenier beperkte zich tot uitleg over de verschillende roofvogels omdat jagen met de roofvogels niet nodig was. Ook was een fret van de partij. Er was keuze gemaakt voor een Bengaalse oehoe, Afrikaanse oehoe en een woestijnarend en een fret. Over de drie vogels en de fret was een hele hoop over te vertellen. DE valkenier gaf uitleg over de ogen die niet kunnen bewegen maar heel groot zijn. Daarmee kunnen de vogels vijftig keer scherper zien dan een mens. Ook de reuk en het horen zijn bijzonder goed ontwikkeld. De uitleg van de valkenier en de getoonde vogels en fret zorgden voor een spannende middag, met als mooie afsluiting een foto van de kinderen met de oehoe op hun hand.
Op zaterdag 11 juni sluit de Jeugdspecht in Handel het natuurjaar af in het Natuurcentrum De Specht, Strijbosscheweg 51 te Handel. De jeugdleiding heeft weer een mooie middag samengesteld waarbij de ouders, broertjes en zusjes van de kinderen uitgenodigd worden. De middag begint om 13.30 uur. De familie is vanaf 15.30 uur welkom om het jaar mee af te sluiten met een (warm) hapje en drankje.

Foto's:


0