27 juni 2022

Luc Scheepers tweede op NK3 karten

GEMERT – De Gemertse karter Luc Scheepers heeft zich van een vijfde plek tijdens de kwalificatie op weten te werken naar een tweede plek bij het vallen van de finishvlag. Dit in zowel de pre-finale als finale van de derde ronde van het Nederlands Kampioenschap op circuit de Landsard te Eindhoven.

De trainingen op vrijdag en zaterdag waren met een wisselvallig weerbeeld. Dat hield Luc niet tegen om meters maken en zijn Kart Republic af te stellen onder verschillende weersomstandigheden. Dit bleek overigens op zondag niet nodig te zijn. Het bleef namelijk droog, met af en toe zon.
Er is dit jaar een aardig sterk veld in de NK3-klasse. Ook wisten het team van Luc dat de rondetijden een stuk lager zijn dan vorig jaar. Werk aan de winkel dus om een goede tijd neer te zetten bij de kwalificatie. Dit lukte redelijk. Lang stond Luc op een tweede plaats, maar na een ronde of zes zakte hij alsnog een plekje. Met P5 op 0.2 seconde van pole-position was hij niet geheel tevreden.
Maar de start van de pre-finale liep fantastisch voor Luc. Hij kon vanaf zijn startpositie aan de binnenkant vanaf de derde rij, direct op de derde plaats aansluiten. Een ronde later wist Luc door middel van een fraaie inhaalactie de tweede plaats in te nemen. De wedstrijd stabiliseerde zich en Luc kon op een paar kart lengtes van zijn teamgenoot Maxim Dirickx het zilver binnenhalen.
Dan mag je in de finale op de eerste rij aan de buitenkant starten. Dat is altijd lastig, want naast de ideale lijn is er weinig grip. Het lukte Luc om zijn positie te behouden door zwaar te verdedigen na bocht 1. Dit ten koste van directe aansluiting op de koploper. Luc kon de finale zonder problemen uitrijden en wederom zilver veilig stellen.
Nu heeft de jonge Gemertse karter even een vakantie-pauze, zodat hij er in augustus weer vol tegenaan kan op een dubbel raceweekend in Kerpen (D).

Foto's:


0