19 juni 2022

MVC gepromoveerd na knotsgek duel

DE MORTEL – In een bijzondere spannende wedstrijd poetste MVC een 0-3 achterstand weg om alsnog te promoveren naar de vierde klasse. Met de overwinning van 1-0 van vorige week bij fusieclub Hurwenen en Rossem had MVC voldoende aan een gelijkspel.

MVC wist dat men deze week uit een ander vaatje moest tappen, want de overwinning was wat fortuinlijk tot stand gekomen. Vanaf de aftrap oogde HRC sterker dan De Mortel maar echte kansen werden er nauwelijks gecreƫerd. Na een kwartier kwam de thuisploeg beter in het spel en voerde de druk op richting het vijandelijke doel. Kansen kwamen er ook maar schoten op doel door Thijs van Mierlo en een kopbal van Nick Brouwers werden naast of over het doel gewerkt. HRC lukte het bijna om met een voorsprong te gaan rusten toen MVC-doelman Youp Spoormakers de bal los liet na een inzet van de gasten. Na de pauze werd het al heel snel 0-1 toen er uit een hoekschop raak werd gekopt door Jordi Verwers en Spoormakers geen verweer had op die inzet. In een zelfde situatie was het opnieuw Verwers die zijn team uit een hoekschop naar 0-2 kopte. MVC was het even kwijt en werd zelfs op een 0-3 achterstand gezet toen Jordi Verwers zijn hattrick voltooide. Niemand met een geel-zwart hart had nog hoop dat het goed zou komen met MVC, maar de Mortelnaren persten er met ruim een kwartier op de klok een laatste offensief uit. MVC had wel een strafschop nodig om terug te komen in de wedstrijd. De terecht toegekende pingel werd In de 73ste minuut gegeven na het vastpakken van Nick Brouwers in het strafschopgebied. Thijs van Mierlo voltrok het vonnis en schoot beheerst binnen: 1-3. Met deze tegentreffer werd het een heel andere wedstrijd en werden de mouwen nogmaals opgestroopt voor een slotoffensief van de geel-zwarten. Enkele minuten later was het weer raak toen Rob van Gerwen uit een hoekschop raak kopte: 2-3. Het talrijke publiek voelde dat er meer in zat. De gasten uit Hurwenen waren het spoor bijster en probeerden met man en macht de aanvalsdriften van MVC onschadelijk te maken. Maar ze konden niet voorkomen dat weer Thijs van Mierlo van buiten het zestienmetergebied kon uithalen en daarmee de stand in evenwicht bracht: 3-3. De wedstrijd was gespeeld, waarna de MVC-mannen onder aanvoering van interim-trainer Lowies Spoormakers een feestje konden gaan bouwen.

Het feestende team van MVC na het behalen van promotie.

Foto's:


0