30 juni 2022

NK klassiek waterskiën op Rooye Pas in Handel

HANDEL – De organisatie van het NK klassiek waterskiën is dit jaar in handen van Waterskivereniging De Rooye Plas in Handel, in samenwerking met de Nederlandse Waterski en Wakeboard Bond (NWWB). Op 9 en 10 juli ontvangt de Handelse vereniging de beste waterskiërs uit heel Nederland. Zij strijden met elkaar op de onderdelen slalom, figuren en schansspringen en maken onder elkaar uit wie de titel van Nederlands Kampioen mag dragen. Komen er dit seizoen weer nieuwe kampioenen op het erepodium of prolongeren sommigen gewoon de titel?

Deze openluchtsportwedstrijd is een lust voor het oog. Met een optimale combinatie van techniek, balans, kracht en topvorm zie je waterskiërs met bijna 100km/uur door de slalombaan gaan, salto’s en flips springen op het shortboard en wel meer dan 50 meter ver springen van de schans.
Op zaterdag 9 juli vinden de voorrondes plaats op alle waterski-onderdelen. Per onderdeel gaan de beste deelnemers naar de finale op zondag 10 juli.

Ondertussen zijn de voorbereidingen gestart om het wedstrijdwater te prepareren voor de wedstrijden. Ook het buitenterrein ligt er weer stralend bij. Bij WSV De Rooye Plas zijn ze al maanden bezig met de voorbereidingen en dat levert veel op. De sporters prijzen de voorzieningen die ze hier hebben en de kwaliteit van het water. Internationaal is er veel aandacht voor deze waterskiplek, er ligt zelfs een EK in het verschiet. Op het gebied van waterski wordt het wel de beste plek van Nederland genoemd. Niet gek dus dat dit jaar het NK wederom hier in Handel mag plaatsvinden.
Ook trekt een wedstrijd als deze altijd veel toeschouwers aan. Naar de komende kampioenschappen wordt dan ook reikhalzend uitgekeken door de waterskiers én het liefhebbende publiek!

Programma: zaterdag 09.00 uur voorronde slalom, 13.30 uur voorronde tricks en springen. Zondag 09.00 uur finale slalom, finale tricks, 14.30 uur finale springen, 17.00 uur prijsuitreiking.(Foto: organisatie).

I

Foto's:


0